Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí zpět

Ingredience:
vepřové plíčky dle potřebymenší cibule1 ksbobkový list2 ks
pepř5 kuličeknové koření5 kuličeksůl dle chuti
Omáčka:
máslo90 fhladká mouka50 gvývar z plíček200 ml
smetana200 mlhrubozrnná hořčice2 lžícecitronová šťáva nebo ocet1 lžíce
cukr dle chuti
vepřové plíčky dle potřeby, menší cibule 1 ks, bobkový list 2 ks, pepř 5 kuliček, nové koření 5 kuliček, sůl dle chuti, máslo 90 f, hladká mouka 50 g, vývar z plíček 200 ml, smetana 200 ml, hrubozrnná hořčice 2 lžíce, citronová šťáva nebo ocet 1 lžíce, cukr dle chuti

Příprava

Milujeme pajšl na smetaně, nebo i jinak upravený. Ale ve školní jídelně jsem ho nikdy nejedla, protože když jsem v talíři viděla tu hromadu nevykrájených dýchacích trubic, tak mi bylo nevolno...to jsem našim zalhala a raději jsem byla o hladu.
Ale připravený doma, to je něco jiného. Vyzkoušejte do klasických plíček na smetaně přidat hrubozrnnou hořčici a uvidíte, že i taková nepatrná změna Vám přijde k chuti.

Plíčky očistíme, opláchneme a dáme do většího hrnce (vařením nabudou). Přidáme cibuli, koření, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. 
Vývar scedíme, plíčky necháme vychladnout a po odstranění průdušnic a dýchací trubice je nakrájíme na hrubší kousky nebo nudličky.
Z másla a mouky připravíme světlejší zásmažku (jíšku), kterou naředíme vývarem. Okyselíme a cca 15minut za stálého promíchávání provaříme na hustější omáčku.
Omáčku naředíme smetanou, přidáme cukr, plíčky a hořčici a 5minut necháme slabým varem provařit. Pokud se nám bude zdát konzistence omáčky hustá, naředíme ji podle potřeby zbylým vývarem.
Na přílohu se hodí brambory i knedlík.

2016-10-18 Hlavní chody

Poznámka

Pokud budete plíčky vařit v papiňáku, zabere to cca 60 minut.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI