Plněné žampiony Portobello s kuskusem zpět

Ingredience:
žampiony Portobello2 kskuskus80 ganglická slanina40 g
střední cibule1/2 ksnaložená paprička jalapeňos1 kolečkostroužek česneku1 ks
strouhaný sýr (cheddar, parmazán)25 gsůl špetkapepř špetka
olivový olej
žampiony Portobello 2 ks, kuskus 80 g, anglická slanina 40 g, střední cibule 1/2 ks, naložená paprička jalapeňos 1 kolečko, stroužek česneku 1 ks, strouhaný sýr (cheddar, parmazán) 25 g, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej

Příprava

Plněné žampiony speciálně pro mojí sestřenici Gabču. Nedávno jsme si na nich spolu pochutnaly. Recept je taková rychlovka, vhodná třeba k večeři. Tak jestli si taky chcete pochutnat, zkuste je. Žampiony Portobello jsou velké žampiony, které se dají skvěle použít na grilování nebo právě na plnění. Na chuť jsou stejné jako obyčejné malé žampiony (ale plnit kuskus do malých žampionů by byla hrozná práce.

Všechny ingredience, co jsem použila jsem si odvážila, ale záleží na tom, jak velké žampiony seženete. Já jsem měla přibližně 10cm klobouky.

Jako příloha k žampionům je skvělý zeleninový salát.

  • Do misky nasypte kuskus, osolte, přidejte lžíci olivového oleje a zalijte vroucí vodou. Vody dejte přibližně tolik, aby byla 1cm nad kuskusem. Na zalití můžete použít i vývar, ale vzhledem k dalšímu ochucování kuskusu v pohodě stačí i voda. Misku s kuskusem zakryjte a nechte 10 minut odstát.
  • Mezitím si nakrájejte nadrobno cibuli a česnek. Žampionům vyřízněte nožičky a nakrájejte je na malé kostičky. Stejně nakrájejte i slaninu a papričku. Nastrouhejte si sýr.
  • Na pánvi na olivovém oleji začněte opékat cibuli, když začně sklovatět, přidejte i česnek a slaninu. Společně chvilku opékejte, stačí tak 1-2 minuty. Stáhněte z ohně a přidejte pokrájenou papričku a polovinu nastrouhaného sýra. Směs ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
  • Každý žampion zevnitř trochu zakápněte olivovým olejem a naplňte kuskusem. Navrch posypejte zbytkem nastrouhaného sýra. Dejte zapéct do trouby na 190°C na 15 minut.

DOBROU! CHUŤ !!

 

2015-02-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI