Plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou

zpět
Plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou
Ingredience:
menší papriky6 ksvepřové mleté maso500 gsůl1/2 lžíce
cukr1/2 lžícevoda100 mlvejce1 ks
strouhanka1 lžícehrubá mouka hrstvětší cibule1 ks
česnek1 stroužekpepř dle chutisladká mletá paprika dle chuti
čerstvé oregano nebo majoránka dle chuti
Tomatová omáčka:
sádlo2 - 3 lžícerajčatová šťáva1 balenímalý rajčatový protlak1 ks
hladká mouka1 - 2 lžícemalá cibule2 ksbobkový list dle chuti
nové koření dle chuticelý pepř dle chutisůl dle chuti
cukr dle chuti
menší papriky 6 ks, vepřové mleté maso 500 g, sůl 1/2 lžíce, cukr 1/2 lžíce, voda 100 ml, vejce 1 ks, strouhanka 1 lžíce, hrubá mouka hrst, větší cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, pepř dle chuti, sladká mletá paprika dle chuti, čerstvé oregano nebo majoránka dle chuti, sádlo 2 - 3 lžíce, rajčatová šťáva 1 balení, malý rajčatový protlak 1 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, malá cibule 2 ks, bobkový list dle chuti, nové koření dle chuti, celý pepř dle chuti, sůl dle chuti, cukr dle chuti

Příprava

Hezkou sobotu všem! Včera jsem zakoupila čerstvé mleté maso v řeznictví NOVÁK maso-uzeniny a na trhu jsem zase koupila krásné papriky. Dnes jsem natrhala čerstvé oregano a majoránku na zahrádce a z toho vykouzlila famózní oběd! Měli jsme plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou, největší odměnou pro mě byly úsměvy mých dětí, mlaskání malého Péťíka „Mňam mňam…“ a od Vendulky slova chvály.

Do mletého masa přidáme půl lžíce cukru a soli, přilijeme 100 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.
Druhý den přidáme do masa vejce, strouhanku, hrubou mouku, na jemno nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku, opepříme, ještě trochu sladké papriky a čerstvé oregano. Celou směs pořádně promícháme a naplníme jí paprikové lusky, které dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 180°C, asi 30 minut.

Tomatová omáčka:

Na sádle uděláme z hladké mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, špetku soli a trochu cukru, promícháme a zalijeme tomatovou šťávou v krabičce a jedním rajčatovým protlakem. Směs zamícháme, zalijeme vodou a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník.

VENDY TIP! Dnes jsem do tomatové omáčky přidala smetanu na zjemnění a bylo to výborné, mohu jen doporučit.

2016-06-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI