Plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou zpět

Ingredience:
menší papriky6 ksvepřové mleté maso500 gsůl1/2 lžíce
cukr1/2 lžícevoda100 mlvejce1 ks
strouhanka1 lžícehrubá mouka hrstvětší cibule1 ks
česnek1 stroužekpepř dle chutisladká mletá paprika dle chuti
čerstvé oregano nebo majoránka dle chuti
Tomatová omáčka:
sádlo2 - 3 lžícerajčatová šťáva1 balenímalý rajčatový protlak1 ks
hladká mouka1 - 2 lžícemalá cibule2 ksbobkový list dle chuti
nové koření dle chuticelý pepř dle chutisůl dle chuti
cukr dle chuti
menší papriky 6 ks, vepřové mleté maso 500 g, sůl 1/2 lžíce, cukr 1/2 lžíce, voda 100 ml, vejce 1 ks, strouhanka 1 lžíce, hrubá mouka hrst, větší cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, pepř dle chuti, sladká mletá paprika dle chuti, čerstvé oregano nebo majoránka dle chuti, sádlo 2 - 3 lžíce, rajčatová šťáva 1 balení, malý rajčatový protlak 1 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, malá cibule 2 ks, bobkový list dle chuti, nové koření dle chuti, celý pepř dle chuti, sůl dle chuti, cukr dle chuti

Příprava

Hezkou sobotu všem! Včera jsem zakoupila čerstvé mleté maso v řeznictví NOVÁK maso-uzeniny a na trhu jsem zase koupila krásné papriky. Dnes jsem natrhala čerstvé oregano a majoránku na zahrádce a z toho vykouzlila famózní oběd! Měli jsme plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou, největší odměnou pro mě byly úsměvy mých dětí, mlaskání malého Péťíka „Mňam mňam…“ a od Vendulky slova chvály.

Do mletého masa přidáme půl lžíce cukru a soli, přilijeme 100 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.
Druhý den přidáme do masa vejce, strouhanku, hrubou mouku, na jemno nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku, opepříme, ještě trochu sladké papriky a čerstvé oregano. Celou směs pořádně promícháme a naplníme jí paprikové lusky, které dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 180°C, asi 30 minut.

Tomatová omáčka:

Na sádle uděláme z hladké mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, špetku soli a trochu cukru, promícháme a zalijeme tomatovou šťávou v krabičce a jedním rajčatovým protlakem. Směs zamícháme, zalijeme vodou a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník.

VENDY TIP! Dnes jsem do tomatové omáčky přidala smetanu na zjemnění a bylo to výborné, mohu jen doporučit.

2016-06-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI