Podmáslové řízky

zpět
Podmáslové řízky
Ingredience:
kuřecí prsní řízky800 gpodmáslí1 lsůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřeby
Sypká směs:
hladká mouka2 hrnky (250ml)kypřící prášek do pečiva1 lžičkasůl1 lžička
sladká mletá paprika2,5 lžičkysušený česnek1,5 lžičkysušené oregano1,5 lžičky
bílý pepř1/2 lžičky
kuřecí prsní řízky 800 g, podmáslí 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, hladká mouka 2 hrnky (250ml), kypřící prášek do pečiva 1 lžička, sůl 1 lžička, sladká mletá paprika 2,5 lžičky, sušený česnek 1,5 lžičky, sušené oregano 1,5 lžičky, bílý pepř 1/2 lžičky

Příprava

Řízky milujeme asi každý, ale co si je udělat trochu jinak? Řízky bez strouhanky a vajíčka, ale i přesto krásně zlatavé a křupavé.

Nejprve si podmáslí osolíme a opepříme. Kuřecí řízky naklepeme, naložíme do podmáslí a necháme naložené alespoň půl dne (nejlepší je nechat naložené do druhého dne). Z mouky, kypřícího prášku do pečiva a koření si připravíme sypkou směs. Kuřecí řízek vyjmeme z podmáslí, necháme okapat a obalme v sypké směsi, poté znovu namočíme do podmáslí, a ještě jednou obalíme v sypké směsi. Takto připravené řízky smažíme na oleji do zlatova. Podmáslové řízky podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.

2017-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI