Podzimní čočkový salát s pečenou dýní zpět

Ingredience:
malá dýně Hokkaido1 ksdrobnozrnná čočka250 gsýr Feta80 g
granátové jablko1 kspolníček dle potřebynasekané vlašské ořechy hrst
Dressing:
balzamikový ocet1 lžíceolivový olej2 lžícehrubozrnná hořčice1 lžička
sůl špetka
malá dýně Hokkaido 1 ks, drobnozrnná čočka 250 g, sýr Feta 80 g, granátové jablko 1 ks, polníček dle potřeby, nasekané vlašské ořechy hrst, balzamikový ocet 1 lžíce, olivový olej 2 lžíce, hrubozrnná hořčice 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Podzim pomalu klepe na dveře a to znamená jediné ... dýně a zase jen dýně. Na tohle období jsem se těšila celý rok. A jak jinak ho odstartovat, než nějakou podzimní pochoutkou. Dnes jsem si pro vás připravila recept na jednoduchý čočkový salát s dýní. Kombinace dýně, sýru Feta, vlašských ořechů a granátového jablíčka je prostě neodolatelná.

Vydlabanou dýni nakrájejte a vyskládejte ji na plech vyložený pečícím papírem. Dýni osolte a pokapejte olivovým olejem. Takto připravenou dýni pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20-25 minut doměkka. Upečenou dýni dejte stranou a nechte ji vychladnout. V malé misce smíchejte balzamikový ocet, olivový olej, hrubozrnnou hořčici a špetku soli. Ve velké míse smíchejte polníček s drobnozrnnou čočkou a granátovým jablkem. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni, Fetu a nasekané vlašské ořechy. Hotový salát nakonec zalijte připraveným dressingem, lehce promíchejte a podávejte.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-11-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI