Pštrosí vejce s bramborovo-pórkovým pyré zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso500 gvejce uvařené natvrdo4 - 5 ksšalotka1 ks
česnek1 stroužekjarní cibulka1 ksvejce1 ks
majoránka hrstkazakysaná semtana3 lžícekukuřičná strouhanka3 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
Příloha:
brambory dle potřebypórek dle chutimléko dle potřeby
sůl dle chuti
mleté hovězí maso 500 g, vejce uvařené natvrdo 4 - 5 ks, šalotka 1 ks, česnek 1 stroužek, jarní cibulka 1 ks, vejce 1 ks, majoránka hrstka, zakysaná semtana 3 lžíce, kukuřičná strouhanka 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, brambory dle potřeby, pórek dle chuti, mléko dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Dnešní oběd byl tak trochu vzpomínkou na školní jídelny, jelikož tam jsem asi pštrosí vejce jedla naposledy. Když jsem ho náhodou zahlédla někde na obrázku, hned jsem se rozhodla, že oživím vzpomínky.

Vejce si uvaříme na tvrdo a necháme vychladnout. Mleté maso smícháme s nasekanou šalotkou, cibulkou a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce, majoránku, smetanu, sůl a pepř a na zahuštění kukuřičnou strouhanku. Vše důkladně rukama prohněteme, aby se chutě propojily. Ze směsi utvoříme placku, do které vložíme uvařené vejce a rukama uplácáme kolem dokola, aby byla masová koule dobře uzavřená. Hotové maso vkládáme do vymazaného pekáče, můžeme i lehce podlít. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 30-40 minut dozlatova. Nejdříve přikryté a ke konci odklopíme, aby se vytvořila kůrka.

Pozn.: Pyré dělám stejně jako klasickou bramborovou kaši, jen přidávám pórek. Ten si uvařím, na kolečka nakrájený, v páře a rozmixuji s mlékem. Nakonec vmíchám do kaše a vše společně vyšlehám.

2016-05-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI