Rarášci z vepřové kýty zpět

Ingredience (cca 15 menších řízečků):
vepřová kýta500 gsýrová pomazánka s česnekem150 gvejce2 ks
worcester2 lžícesolamyl4 lžícemenší cibule1 ks
sůl dle chutimletý pepř dle chutiolej na smažení
vepřová kýta 500 g, sýrová pomazánka s česnekem 150 g, vejce 2 ks, worcester 2 lžíce, solamyl 4 lžíce, menší cibule 1 ks, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, olej na smažení

Příprava

Smažení masoví rarášci, ať už jsou z vepřového, kuřecího, nebo krůtího masa jsou u nás doma ve velké oblibě. Tentokrát jsem použila trošku netradiční marinádu a rarášci byli krásně šťavnatí.

Maso nakrájíme na tenké plátky, poté naklepeme a nařežeme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno.

V hlubší nádobce s víkem ušleháme vejce s worcesterem a solamylem. Vmícháme sýrovou pomazánku, cibuli a přidáme nakrájené maso. Opět promícháme a necháme 3 hodiny uležet v lednici. Může být i přes noc.

Z uleželé směsi tvarujeme do pánve s rozehřátým olejem menší řízečky a pozvolna je smažíme z každé strany cca 5 minut. Usmažené klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.

Na přílohu může být bramborová kaše nebo čerstvé pečivo.

2018-11-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI