RAW naklíčená čočka s kysaným zelím zpět

Ingredience:
mrkev2 ksrukola2 hrstičervené kysané zelí2 vrchovaté lžíce
naklíčená čočka4 vrchovaté lžíceodmočená a propláchnutá / naklíčená pohanka4 lžícecitronová šťáva1 lžíce
tamari sojová omáčka v RAW kvalitě1 lžičkačerstvě mletý pepř špetkanaklíčené mungo, vlašské a kešu ořechy na posypání
mrkev 2 ks, rukola 2 hrsti, červené kysané zelí 2 vrchovaté lžíce, naklíčená čočka 4 vrchovaté lžíce, odmočená a propláchnutá / naklíčená pohanka 4 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, tamari sojová omáčka v RAW kvalitě 1 lžička, čerstvě mletý pepř špetka, naklíčené mungo, vlašské a kešu ořechy na posypání

Příprava

Všichni, co jedí trochu jinak, to znají. Výlet = zásoba jídla s sebou. A tak vždy přemýšlím, co zvolit. Nápad na uvařené jídlo, které bychom stejně jedli studené, většinou padá jako první. Vylučovací metodou pak zbyde buď těstovinový nebo nějaký živý RAW salát. A tentokrát to padlo na RAW variantu.

Možná se vám bude zdát, že je to samá zelenina a že se toho člověk nemůže najíst. Opak je ale pravdou. Dokážu si to vysvětlit pouze tak, že tělo cítí, o jak moc koncentrované potraviny se jedná a samo usoudí, že víc živin už nepotřebuje. Po takovémto salátku se vždy cítím nabitá energií a vznáším se jako pírko. 

Červené kysané zelí dá salátu ten pravý říz. Ale nezoufejte, pokud doma kysané zelí nemáte, můžete s klidem nahradit jakoukoliv kvašenou zeleninou. Domácí kysané zelí nedělám, kupuji ozkoušené a výborné Vysocké zelíčko (přísahám, že mi nikdo za tuto reklamu nedal kyblik zelí zdarma :)). Zásoba se ale rychle tenčí a já už budu také spoléhat pouze na vlastní krátce kvašenou zeleninu.  

Další složkou je naklíčená čočka, kterou naklíčíme podle návodu zde. Pohanku stačí nechat přes moc namočenou ve vodě a propláchnout, ale samozřejmě naklíčená pohanka nám dá více. Pokud by měl někdo zájem, postup na klíčení pohanky jsem psala zde. No a pak už jen mrkev, rukola, pepř, citrón a pár kapek sójové omáčky.

Postup:

Mrkev oloupejte a na hrubo nastrouhejte. Rukolu omyjte a nakrájejte na menší kusy. Zelí pokrájejte, aby nebyly jednotlivé kousky příliš dlouhé.

Přidejte naklíčenou čočku, pohanku, citrónovou šťávu, sójovou omáčku, čerstvě namletý pepř a vše důkladně promíchejte.

Rozdělte do misek a posypte naklíčenými mungo fazolkami, vlašskými a kešu ořechy.

2014-04-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI