Rizoto s omáčkou z pečených rajčat a cuket

zpět
Rizoto s omáčkou z pečených rajčat a cuket
Ingredience:
cherry rajčátka15 kscuketa1/2 ksrýže1 hrnek
smetana ke šlehání1 kelímekkvalitní šunka nebo slanina či kuřecí maso dle potřebysůl špetka
pepř špetkadalší zelenina (hrášek, kukuřice...) dle chuti
cherry rajčátka 15 ks, cuketa 1/2 ks, rýže 1 hrnek, smetana ke šlehání 1 kelímek, kvalitní šunka nebo slanina či kuřecí maso dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka, další zelenina (hrášek, kukuřice...) dle chuti

Příprava

Tento recept vzniknul při jedné z mých mnoha improvizací v kuchyni, a ačkoliv málo kdy vařím stejné jídlo dvakrát, u tohoto dělám výjimku a často a ráda se k němu vracím, neboť vždycky pohladí moje zeleninu milující chuťové pohárky. 

Cherry rajčata a oloupanou na kostky nakrájenou cuketu okořeníme dle vlastní chuti (ráda používám papriku, zázvor, rozmarýn, česnek nebo kmín, ale určitě lze použít i namíchanou směs, např. grilovací koření), postříkáme olivovým olejem a dáme na 15 minut zapéct pod gril. Doporučuju tuto úpravu nevynechat, je to právě to, co dává omáčce chuť. Poté z upečených rajčat oloupeme slupku a spolu s cuketami je přesuneme na pánev, na které jsme si nechali lehce zatáhnout na proužky nakrájenou šunku. Podlijeme smetanou ke šlehání a chvíli zredukujeme na omáčku, případně dále dokořeníme a dosolíme. Smícháme s uvařenou rýží, můžeme přidat i další zeleninu.

Omáčka se stejně dobře jako k rýži hodí i k těstovinám či nočkům.

2014-06-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI