Rizoto se sýrem Grana Padano zpět

Ingredience:
bílá nepraná rýže1/2 šálkupórek nakrájený na kolečka1/8 ksmáslo2 lžíce
sůl1/2 lžičkyitalský sýr Grana Padano40 gmenší cibule1 ks
houby (jidášovo ucho) hrstrůžový pepř špetka
voda
Na ozdobení:
rajče a rukola dle chuti
bílá nepraná rýže 1/2 šálku, pórek nakrájený na kolečka 1/8 ks, máslo 2 lžíce, sůl 1/2 lžičky, italský sýr Grana Padano 40 g, menší cibule 1 ks, houby (jidášovo ucho) hrst, růžový pepř špetka, rajče a rukola dle chuti

Příprava

Když se řekne Itálie, tak nás všechny napadne pizza, špagety, rizoto, víno a já nevím co ještě. Je to prostě národ se skvělou kuchyní, nádhernou přírodou a přátelskou duší. Proto jsem z kuchařky Lidl Romana Pauluse a Marcela Igňačáka vylovila recept, který je mi blízký a sympatický - Rizoto se sýrem Grana Padano. Dělaly se nám boule za ušima!

  1. Do hrnce s širokým dnem vhodíme lžíci másla a necháme pozvolna rozpouštět. Následně osmahneme cibulku dozlatova a poté krátce orestujeme i rýži. 
  2. Přelijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme pórek, houby, sůl a pepř a necháme vařit po dobu 18-20 minut. 
  3. Sundáme z plotny, zjemníme lžící másla a promícháme s nastrouhaným sýrem Grana Padano. 
  4. Podáváme posypané rukolou a hoblinkami sýra. Přeji dobrou italsko-českou chuť!
2015-08-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI