Rizoto z dýně Hokaido zpět

Ingredience:
rýže Arborio dle potřebyolej trochubílé víno1/4 l
kuřecí vývar1,5 ldýně Hokaido1 kscibule1 ks
máslo kouseksůl špetkapepř špetka
smetana1 lžícepetrželka hrstkaparmazán na ozdobení
olivový olej trochu
rýže Arborio dle potřeby, olej trochu, bílé víno 1/4 l, kuřecí vývar 1,5 l, dýně Hokaido 1 ks, cibule 1 ks, máslo kousek, sůl špetka, pepř špetka, smetana 1 lžíce, petrželka hrstka, parmazán na ozdobení, olivový olej trochu

Příprava

Tohle rizoto dokazuje, že v jednoduchosti jídla a jeho vychucení je ta pravá kulinářská krása.

Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.

Mezitím, co se rýže dusí, očistíme dýni Hokaido, kterou nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulkou restujeme na másla zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem, přidáme lžíci smetany, kostku másla a do hotového rizota přimícháme čerstvě nasekanou petrželku.

Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.
Rizoto z dýně Hokaido servírujeme jako hlavní chod. Můžete však servírovat jako předkrm stejně jako my na této ilustrační fotografii.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI