Rozlítaní ptáčci zpět

Ingredience:
hovězí roštěná600 ghladká mouka1-2 lžícevelké cibule5 ks
plnotučná hořčice1 lžícepárky2 ksvejce natvrdo2-3 ks
okurky v láku1 skleničkaolej2 lžícepepř1 špetka
sůl1 špetkahouskový knedlík / rýže1 ks
hovězí roštěná 600 g, hladká mouka 1-2 lžíce, velké cibule 5 ks, plnotučná hořčice 1 lžíce, párky 2 ks, vejce natvrdo 2-3 ks, okurky v láku 1 sklenička, olej 2 lžíce, pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, houskový knedlík / rýže 1 ks

Příprava

Tento recept nazvaný "rozlítaní ptáčci", je rychlá varianta na ptáčky klasické. Mnozí mohou omáčku nazývat též, jako znojemskou. No a hlavně je to opět recept, kde se můžeme zbavit vařených vajec z Velikonoc.

Stejně jako u roštěné, můžeme tady zvolit úspornější variantu a použít hovězí plec kulatou, neboli falešnou svíčkovou.
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji.
Hovězí maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Plátky masa vložíme na cibuli, která musí být orestovaná na oleji do hněda.
Podlijeme vývarem (bujónem), přidáme trochou láku z okurek, jedu lžíci plnotučné hořčice a necháme dusit do měkka.

Nakrájíme si nakládané okurky, párek a vajíčka. Když je maso měkké, tak přidáme pokrájené suroviny a lehce promícháme. Podle chuti dosolíme, dopeříme a přidáme trochu láku z okurek a zahustíme hladkou moukou rozkvrdlanou ve vodě.

Rozlítané ptáčky podáváme s rýží, nebo knedlíkem.
2022-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI