Rybí filé dušené na cibuli a paprice zpět

Ingredience:
lisované filé z Aljašské tresky4 ksčesnek5 stroužkůcibule2 ks
červená kapie2 ksolej2 lžíceomáčka s ústřicovou příchutí4 lžíce
voda6 lžicsladká mletá paprika2 lžičkydrcený kmín1 lžička
plátek másla1 cmlístky zelené petrželky dle chutisůl dle chuti
lisované filé z Aljašské tresky 4 ks, česnek 5 stroužků, cibule 2 ks, červená kapie 2 ks, olej 2 lžíce, omáčka s ústřicovou příchutí 4 lžíce, voda 6 lžic, sladká mletá paprika 2 lžičky, drcený kmín 1 lžička, plátek másla 1 cm, lístky zelené petrželky dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Ryba smažená v klasickém trojobalu je moc príma. Ale jen tak, jako rychlovka na cibuli a kapii také není marná.

Filé necháme přibližně 15 minut povolit. 

Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu. 

Česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na tenké proužky.

Do velké pánve na rozehřátý olej dáme orestovat česnek a cibuli.

Po 5 minutách přidáme nakrájené papriky, promícháme a vše nahrneme k okraji pánve.

Povolené filé papírovou utěrkou osušíme. Po obou stranách posypeme solí, mletou paprikou a kmínem a dáme je do uvolněného prostoru do pánve.

Zprudka je 3 minuty z jedné strany osmažíme a zahrneme zeleninou. 

Přidáme omáčku, vodu, přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut. 

Poté přidáme plátek másla na zjemnění, sůl podle potřeby a 2 minuty necháme povařit.

Na talíři posypeme nakrájenými lístky zelené petrželky.

Na přílohu se hodí různě upravené brambory, čerstvé pečivo, ale může být i dušená rýže.

2017-11-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI