Rybí nákyp s pečenými rozmarýnovými bramborami zpět

Ingredience:
filé z tresky400 ghrášek50 gžloutky4 ks
česnek1 stroužekkopr1 lžícecitronová šťáva1 lžíe
lahůdkové droždí1 lžícezakysaná smetana1 kelímeksýr Grana Padano50 g
sůl dle chutipepř dle chuti
Příloha:
brambory dle potřebyrozmarýn dle chutisůl dle chuti
olej dle potřeby
filé z tresky 400 g, hrášek 50 g, žloutky 4 ks, česnek 1 stroužek, kopr 1 lžíce, citronová šťáva 1 lžíe, lahůdkové droždí 1 lžíce, zakysaná smetana 1 kelímek, sýr Grana Padano 50 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, brambory dle potřeby, rozmarýn dle chuti, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Původně to mělo být obyčejné filé na másle s bramborami. Ale pak mi to přišlo nudné, tak jsem začala experimentovat. Výsledkem je veliká pochoutka, která zmizela, ani nevím jak (smích).

Rozmrzlé filé povaříme asi 10 minut na páře spolu s hráškem a necháme mírně zchladnout. Poté přendáme rybu do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme napařený hrášek, žloutky, prolisovaný česnek, nasekaný kopr, citronovou šťávu, smetanu a lahůdkové droždí. Vše společně promícháme, opepříme a osolíme podle chuti. Připravíme si vymazanou zapékací nádobu nebo malé keramické mističky na zapékání a směs do nich přemístíme. Pečeme na horkovzduch, na 190 stupňů 20-30 minut. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme podávat s pečenými nebo vařenými bramborami nebo i s bramborovou kaší. Nechte si chutnat!

2016-07-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI