Rychlá večeře z jednoho pekáčku s žampiony a bylinkami

zpět
Rychlá večeře z jednoho pekáčku s žampiony a bylinkami
Ingredience:
vepřové medailonky600 gmalé žampiony2 hrstibrambory1 kg
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
čerstvé bylinky dle chuti
Marináda:
olej5 lžicvoda5 lžicolej5 lžic
plnotučná hořčice2 lžícesojová omáčka2 lžícerajský protlak2 lžíce
kečup2 lžícesušený česnek1 lžičkasušený tymián1 lžička
mletý pepř1/2 lžičkyrozmarýn1/2 lžičky
vepřové medailonky 600 g, malé žampiony 2 hrsti, brambory 1 kg, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, čerstvé bylinky dle chuti, olej 5 lžic, voda 5 lžic, olej 5 lžic, plnotučná hořčice 2 lžíce, sojová omáčka 2 lžíce, rajský protlak 2 lžíce, kečup 2 lžíce, sušený česnek 1 lžička, sušený tymián 1 lžička, mletý pepř 1/2 lžičky, rozmarýn 1/2 lžičky

Příprava

Dnes rychlovka, zcela jednoduchá na přípravu. Tyto rychlovky z jednoho pekáčku máme asi rádi úplně všichni, protože prostě šetří náš čas.

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme nakrájené, umyté brambory na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přikryté. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150 - 200 ml) a promícháme. Poté dopečeme asi 10 minut ještě přikryté, promícháme a odkryté necháme cca 30 minut dopéct.

2017-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI