Rychlé brambory s klobásou a zeleninou zpět

Ingredience:
středně velké brambory4 ksklobása2 ksstředně velké cibule2 ks
česnek4 stroužkymasitá paprika1 kssladká chilli omáčka2 lžíce
voda3 lžíceplátek škvařeného sádla1 cmpepř špetka
sůl dle chutilístky petržele dle chuti
středně velké brambory 4 ks, klobása 2 ks, středně velké cibule 2 ks, česnek 4 stroužky, masitá paprika 1 ks, sladká chilli omáčka 2 lžíce, voda 3 lžíce, plátek škvařeného sádla 1 cm, pepř špetka, sůl dle chuti, lístky petržele dle chuti

Příprava

Když je kuchařinka nemocná, nebo nemá čas na větší vyvařování, určitě tato rychlovka bude dobrou inspirací.

Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na cca 0,5 cm plátky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na silnější proužky.

Klobásu nakrájíme na silnější kolečka a dáme ji společně s cibulí a česnekem orestovat do papiňáku na rozehřáté sádlo.

Poté přidáme brambory, papriku, chilli omáčku a vodu. Osolíme, opepříme, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

Od bodu varu, kdy plamen ubereme na minimum a vaříme 5 minut. Hrnec odstavíme a necháme cca 3 minuty dojít. Sejmeme poklici, všechno promícháme a nachystáme na talíře. Posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem, nebo kyselou okurkou.

2017-01-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI