Salát z nových brambor zpět

Ingredience:
nové brambory - co nejmenší1,5 miskyčerstvé zelené fazolové lusky250 gjarní cibulka1 ks
kukuřice1/2 velké plechovkyvejce3 ksřecký jogurt2 lžíce
kremžská hořčice1,5 lžičkypanenský olivový olej1,5 lžícesůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
nové brambory - co nejmenší 1,5 misky, čerstvé zelené fazolové lusky 250 g, jarní cibulka 1 ks, kukuřice 1/2 velké plechovky, vejce 3 ks, řecký jogurt 2 lžíce, kremžská hořčice 1,5 lžičky, panenský olivový olej 1,5 lžíce, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Dnes si vytvoříme jednoduchý salát z malých brambor. Hodí se například k večeři a nebo po vynechání vajec jako příloha k masu.

Brambory si důkladně omyjeme, a pokud jsou větší, přepůlíme. Osušíme lehce utěrkou a dáme na plech s pečicím papírem do trouby na 30 minut při 190 °C. Poté lehce osolíme a opepříme, necháme vystydnout a pokapeme olivovým olejem.

Fazolové lusky si propláchneme vodou a zbavíme nevzhledných konců. V hrnci přivedeme k varu zhruba půl litru osolené vody, do které vhodíme 2/3 fazolových lusků. Necháme vařit pozvolna zhruba 10 minut. Poté propláchneme studenou vodou a nakrájíme na 1-2centimetrové kousky. Čerstvou třetinu lusků nakrájíme na tenká kolečka. 

Vajíčka si uvaříme podle chuti natvrdo či na hniličku a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku si nakrájíme na tenké plátky. 

Vychladlé kousky brambor dáme do velké mísy, přidáme fazolové lusky, vejce, cibulku a půlku suchého obsahu plechovky kukuřice. Dále přidáme jogurt, hořčici, sůl, pepř a zakápneme trochou olivového oleje. Vše dobře promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

2019-07-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI