Sekaná, šťouchané brambory zpět

Ingredience:
mletá maso mix (50% hovězí a 50% vepřové)1 kgvejce2 ksvětší cibule1 ks
česnek2 stroužkystrouhanka2 lžícehrubá mouka2 hrsti
sladká mletá paprika dle chutimajoránka dle chutisůl1 lžíce
cukr1 lžícepepř dle chuti
Šťouchané brambory:
brambory500 gmáslo dle potřebyvelká cibule3 ks
sůl dle chutipepř dle chutijarní cibulka dle chuti
mletá maso mix (50% hovězí a 50% vepřové) 1 kg, vejce 2 ks, větší cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, strouhanka 2 lžíce, hrubá mouka 2 hrsti, sladká mletá paprika dle chuti, majoránka dle chuti, sůl 1 lžíce, cukr 1 lžíce, pepř dle chuti, brambory 500 g, máslo dle potřeby, velká cibule 3 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, jarní cibulka dle chuti

Příprava

Sekaná je výborná v tom, že se může konzumovat k obědu jako teplý pokrm a k večeři jen za studena s chlebem, jak ji máte rádi vy? My jsme ji v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem připravili se šťouchačkama.

Do mletého masa nasypeme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici. Do uleželého mletého masa přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme.

Jednu ruku si namočíme a dáme trochu mletého masa na dlaň druhé ruky a postupně přidáváme až k předloktí, takže máme na celé jedné ruce hrubý váleček masa, který si uplácáme do tvaru šišky. Volnou mokrou rukou si sekanou na ruce hezky uhladíme a položíme ji opatrně do pekáče, kde ji uhladíme i z druhé strany. Teď už jen podlijeme asi 200 ml vody, přikryjeme víkem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Pak odkryjeme a pečeme ještě 10-20 minut, aby se nám vytvořila kůrčička.

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme na másle usmaženou cibulku, osolíme, opepříme a přidáme jarní cibulku.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na webu TV Paprika CzSkwww.tvpaprika.cz

2019-11-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI