Slávky na víně zpět

Ingredience:
slávky1 kgolivový olej2 lžícešalotka3 ks
česnek4 stroužkybílé víno300 mlhladkolistá petržel dle chuti
chilli paprička1 ksmořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
studené máslo100 g
slávky 1 kg, olivový olej 2 lžíce, šalotka 3 ks, česnek 4 stroužky, bílé víno 300 ml, hladkolistá petržel dle chuti, chilli paprička 1 ks, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, studené máslo 100 g

Příprava

Super rychlá véča z moře! Ideální pro partu přátel nebo jako těžkou romantiku. Slávky nejsou finančně nijak zvlášť náročný, já je teď na rohlik.cz koupila za 90,- kaček/1kg!
Jo a sežraly jsme je s mojí rotwicí Zuzkou. Bez bagetky, samozřejmě, protože hubnem, žejo! 

Slávky namočte do mísy se studenou vodou, cca na půl hodinky. Pokud najdete nějaký rozbitý nebo otevřený, vyhoďte je. Ostatní očistěte a vodu slijte. Šalotku, chilli papričku i česnek nasekejte nahrubo a zpěňte na oleji v hrnci nebo hlubší pánvi. Zalijte bílým vínem, které vyvařte asi na polovinu jeho obsahu. Přihoďte mušle, nahrubo nasekanou petržel, trochu mořské soli a čerstvě mletý pepř. Promíchejte, přiklopte poklicí a na středním plameni vařte 2,5 minuty. Mušle se krásně otevřou a nasáknou do sebe všechny chutě z vývaru! Znovu promíchejte, přiklopte ještě na dvě minutky a konec. Slávky vyndejte do talíře, ve kterém je chcete servírovat. Ty, které se neotevřou, opět vyhoďte. Do vývaru z mušlí vmíchejte kostičky studeného másla a slávky jím přelijte. Podávejte nejlíp s rozpečenou bagetkou. Dietáři maj smůlu, ale i bez ní je to dokonalost!

2017-08-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravy
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI