Šmakounové smaženky zpět

Ingredience:
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné1/2 balenížloutek1 ksvětší cibule1 ks
mražené hříbky hrstsmetana100 mlmleté ořechy trochu
sůl dle chutipepř špetkakmín špetka
uzená paprika špetkačkvěták4 větší růžičkypetrželka dle chuti
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné 1/2 balení, žloutek 1 ks, větší cibule 1 ks, mražené hříbky hrst, smetana 100 ml, mleté ořechy trochu, sůl dle chuti, pepř špetka, kmín špetka, uzená paprika špetka, čkvěták 4 větší růžičky, petrželka dle chuti

Příprava

Šmakoun najde mnoho uplatnění v různých salátech, při přípravě rizota nebo jej lze zapékat s těstovinami, nebo třeba připravit Šmakounové smaženky.

Šmakouna nastrouháme, dochutíme špetkou uzené papriky a troškou kmínu, přidáme žloutek, trošku mletých oříšků na zahuštění, promícháme a tvarujeme placičky, které zprudka opečeme na olivovém oleji.
Na zpěněné cibulce orestujeme hříbky, ochutíme solí a pepřem, zalijeme smetanou, provaříme a nakonec vmícháme petrželku.
Příloha - květáková rýže - nahrubo nastrouhaný syrový květák opékáme na cibulce, dochutíme, mírně podlijeme a necháme vydusit.

2015-01-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI