Šmakounovy pikantní kuličky zpět

Těsto:
Šmakoun Mexico200 gvařené oloupané brambory100 gstrouhaný čedar25 g
vejce1 kscibule1 ksdijonská hořčice1 lžíce
česnek2 stroužkypetržel1 hrst
Obalování:
kukuřičná strouhanka30 gčedar30 g
Šmakoun Mexico 200 g, vařené oloupané brambory 100 g, strouhaný čedar 25 g, vejce 1 ks, cibule 1 ks, dijonská hořčice 1 lžíce, česnek 2 stroužky, petržel 1 hrst, kukuřičná strouhanka 30 g, čedar 30 g

Příprava

Šmakoun je surovina, která se umí nenápadně převlékat do opravdu rozmanitých kabátků ve světě jídla....měli jsme z něho krtkův dort, různé dezerty, saláty, omáčky a nyní si můžeme pochutnat na těchto roztomilých kuličkách, které si doslova velebí v rajčatovém dipu....dá je jíst nejen zdravě, ale i chutně! 

Cibuli nakrájíme velmi najemno, opečeme dozlatova na lžíci oleje a necháme vychladnout. Šmakoun i brambory rozmačkáme vidličkou. Sýr jemně postrouháme, petrželku posekáme. Všechny ingredience na těsto důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a můžeme přidat špetku chilli. Pomocí lžiček vytvarujeme menší kuličky, které obalujeme v sýrové strouhance (strouhanka smíchaná s drobnými hoblinkami sýru). Pečeme při 200°C 15min, poté dopečeme pod grilem dozlatova (cca 5min). Podáváme nejlépe s rajčatovým dipem.

2015-01-13 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 25 kuliček.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI