Smetanový kuskus s chřestem a kuřecími nudličkami zpět

Ingredience:
zelený chřest400 gkuřecí prsa600 gkuskus1 hrnek
rozmarýn snítkacitronová šťáva1 lžícejarní cibulka2 ks
pesto z medvědího česneku1 lžícezakysaná smetana150 golivový olej1 lžíce
máslo nebo ghí dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
zelený chřest 400 g, kuřecí prsa 600 g, kuskus 1 hrnek, rozmarýn snítka, citronová šťáva 1 lžíce, jarní cibulka 2 ks, pesto z medvědího česneku 1 lžíce, zakysaná smetana 150 g, olivový olej 1 lžíce, máslo nebo ghí dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Zelený chřest prostě miluju. Mohla bych ho chroupat i jen tak, samotný. Ale to by se trochu prodražilo (smích). Takže vznikla tahle krásná letní dobrota

Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme medvědí pesto a pokapeme citronovou šťávou. Dobře promícháme a necháme marinovat v lednici. Hrnek suchého kuskusu promícháme se lžící olivového oleje, osolíme a přidáme na droboučko nasekané rozmarýnové lístky. Vše zalijeme horkou vodou v poměru 1 díl kuskusu a 1,5 dílu vody. Promícháme a necháme pod pokličkou odstát. A teď budeme blanšírovat chřest. Z každého výhonku odlomíme spodní čtvrtinu, která je tužší. Do hrnce si zkusmo postavíme výhonek chřestu a nalijeme tolik vody, aby dosahovala asi pod hlavičku chřestu. Vodu osolíme, přidáme několik plátků másla a přivedeme k varu. Všechen chřest svážeme provázkem, abychom ho mohli do hrnce postavit vcelku. Když se voda vaří, postavíme svazek chřestu dovnitř a povaříme asi 3 minuty. Hlavičky chřestu jsou měkké a uvaří se jen díky páře. Připravíme si misku s ledovou vodou a povařený chřest ihned ponoříme do misky, abychom zastavili proces varu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trochu másla nebo ghí a opečeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Poté přidáme kuřecí nudličky a společně opékáme. Zatím vyndáme chřest z vody, nakrájíme na malá kolečka a vmícháme do hotového kuskusu. Nakonec ještě vmícháme zakysanou smetanu (pokojové teploty) a případně dosolíme. Servírujeme s kuřecími nudličkami.

2016-06-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI