Špagety s omáčkou z kořenové zeleniny a drcených rajčat zpět

Ingredience:
cibule1 ksmalá mrkev1 ksmalá petržel1 ks
celer (jako petržele a mrkve) kousekpórek (jako celeru) kousekdrcená rajčata1 plechovk
třtinový cukr dle chutičesnek1 - 2 stroužkyoregano dle chuti
bazalka dle chutiolej dle potřebyšpagety dle potřeby
strouhaný sýr dle chuti
cibule 1 ks, malá mrkev 1 ks, malá petržel 1 ks, celer (jako petržele a mrkve) kousek, pórek (jako celeru) kousek, drcená rajčata 1 plechovk, třtinový cukr dle chuti, česnek 1 - 2 stroužky, oregano dle chuti, bazalka dle chuti, olej dle potřeby, špagety dle potřeby, strouhaný sýr dle chuti

Příprava

Někdy se stane, že se zapomene vyndat maso z mrazáku nebo zkrátka není na něj chuť, potom přijde na řadu nějaké bezmasé jídlo. Když se doma zeptám, co si uvaříme, odpověď je skoro vždycky stejná a to špagety. Potom je to to nejlepší, co mě mohlo potkat! Do omáčky schovám spoustu zeleniny, a když to bude červené, bude to mít i zaručený úspěch. A že tyhle teda úspěch měly.

Špagety uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Zeleninu oloupejte, cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte trochu oleje a cibuli na něm orestujte dozlatova. Zeleninu buď nastrouhejte, nebo pomocí kutru pomelte. Přidejte ji do pánve a společně restujte. Zasypte zhruba jednou lžící cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte rajčaty a trochou vody z vařících se těstovin. Směs rozřeďte na požadovanou hustotu a nechte provařit. Prolisujte česnek a přidejte bazalku a oregano. Všechno ještě projeďte tyčovým mixérem dohladka. Špagety smíchejte v pánvi s omáčkou a servírujte posypané sýrem.

2017-05-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI