Špagety v tomatové omáčce s cizrnou a květákem zpět

Ingredience:
olej1 lžícecibule nakrájená najemno1 kscukr dle chuti
rajčatové pyré500 mlrajče1 kskvěták2 růžičky
vařená cizrna4 lžícekoření boloňka de chutisůl dle chuti
česnek dle chutiprovensálské koření1/2 lžičkysýr na ozdobu
petrželka na ozdobu
olej 1 lžíce, cibule nakrájená najemno 1 ks, cukr dle chuti, rajčatové pyré 500 ml, rajče 1 ks, květák 2 růžičky, vařená cizrna 4 lžíce, koření boloňka de chuti, sůl dle chuti, česnek dle chuti, provensálské koření 1/2 lžičky, sýr na ozdobu, petrželka na ozdobu

Příprava

Já bych tohoto jídla mohla sníst kýbl. Muž řekl, že to bylo ucházející a mlaďošce to také moc chutnalo.

Nejprve si dáme vařit špagety. Na oleji orestujeme cibulku, když je cibulka do hněda, přidáme asi jednu lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Přilijeme pyré. Přidáme květák a cizrnu nasekané na jemno, aby nebylo možné je poznat a pokrájené rajče. (Používám elektrický sekáček) Ochutíme kořením a solí. Provaříme do měkka. Ke konci varu prolisujeme česnek. Nakonec smícháme omáčku s těstovinami. Servíujeme posypané oblíbeným sýrem a nadrobno nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť.

2015-10-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI