Špecle se smetanovou omáčkou s kuřecím masem a žampiony zpět

Ingredience:
čerstvé špecle400 gkuřecí stehenní řízky2 ksstřední cibule1 ks
malé žampiony10 kssmetana ke šlehání250 mlsůl dle chuti
pepř dle chutikari koření1/2 lžičkyolej dle potřeby
zelená část jarní cibulky dle chuti
čerstvé špecle 400 g, kuřecí stehenní řízky 2 ks, střední cibule 1 ks, malé žampiony 10 ks, smetana ke šlehání 250 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kari koření 1/2 lžičky, olej dle potřeby, zelená část jarní cibulky dle chuti

Příprava

Recept z kategorie rychlovka do krabičky do práce, hotová za 15 minut. Pokud koupíte čerstvé, už hotové špecle. 

TIP: Na podzim vyměňte žampiony za čerstvé lesní houby a ani nemusíte přidávat kuře.

Kuřecí maso pokrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a žampiony na plátky. 

Do pánve dejte trochu oleje, rozpalte a dejte opéct maso. Maso při opékání osolte a posypte kari kořením. Hotové maso vyjměte děravou lžící a dejte na chvíli do misky stranou. 

Do pánve vhoďte cibuli, nechte zesklovatět. Přidejte žampiony a společně krátce opečte. Zalijte smetanou, přidejte zpátky maso a nechte na mírném ohni probublávat. 

Dejte vařit vodu na špecle. Do osolené vody vhoďte špecle a vařte podle návodu na obalu. Čerstvé se vaří jen pár minut.

Hotové špecle sceďte a přidejte na pánev, promíchejte společně s omáčkou a opepřete. Nakonec vmíchejte drobně pokrájenou zelenou část jarní cibulky.

2019-07-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI