Špecle se smetanovou omáčkou s kuřecím masem a žampiony zpět

Ingredience:
čerstvé špecle400 gkuřecí stehenní řízky2 ksstřední cibule1 ks
malé žampiony10 kssmetana ke šlehání250 mlsůl dle chuti
pepř dle chutikari koření1/2 lžičkyolej dle potřeby
zelená část jarní cibulky dle chuti
čerstvé špecle 400 g, kuřecí stehenní řízky 2 ks, střední cibule 1 ks, malé žampiony 10 ks, smetana ke šlehání 250 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kari koření 1/2 lžičky, olej dle potřeby, zelená část jarní cibulky dle chuti

Příprava

Recept z kategorie rychlovka do krabičky do práce, hotová za 15 minut. Pokud koupíte čerstvé, už hotové špecle. 

TIP: Na podzim vyměňte žampiony za čerstvé lesní houby a ani nemusíte přidávat kuře.

Kuřecí maso pokrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a žampiony na plátky. 

Do pánve dejte trochu oleje, rozpalte a dejte opéct maso. Maso při opékání osolte a posypte kari kořením. Hotové maso vyjměte děravou lžící a dejte na chvíli do misky stranou. 

Do pánve vhoďte cibuli, nechte zesklovatět. Přidejte žampiony a společně krátce opečte. Zalijte smetanou, přidejte zpátky maso a nechte na mírném ohni probublávat. 

Dejte vařit vodu na špecle. Do osolené vody vhoďte špecle a vařte podle návodu na obalu. Čerstvé se vaří jen pár minut.

Hotové špecle sceďte a přidejte na pánev, promíchejte společně s omáčkou a opepřete. Nakonec vmíchejte drobně pokrájenou zelenou část jarní cibulky.

2019-07-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI