Špenát z mladých kopřiv zpět

Ingredience:
listy mladých kopřiv1 velká hrstmáslo2 lžícemenší cibule1 ks
česnek1-2 stroužkymuškátový oříšek1 špetkapepř1 špetka
sůl1 špetka
listy mladých kopřiv 1 velká hrst, máslo 2 lžíce, menší cibule 1 ks, česnek 1-2 stroužky, muškátový oříšek 1 špetka, pepř 1 špetka, sůl 1 špetka

Příprava

Název Zelený čtvrtek vznikl nejspíše přesmyčkou původního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek) na Gründonnerstag (Zelený čtvrtek). Na Zeleném čtvrtku tedy není nic zeleného, ale napomáhá tomu zelená barva jarní zeleniny a bylinek. Tak tady je pro vás další tip na dnešní „zelenou mňamku“!

Kopřivy vložíme do cedníku (sítka) a spaříme horkou vodou. Díky tomu přestanou i kopřivy pálit. Poté je vyjmeme a posekáme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme pokrájenou cibuli na jemno. Jakmile nám cibulka zesklovatí, přidáme posekané kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, přistrouháme česnek a promícháme.
Takto připravený kopřivový špenát podáváme s vajíčkem na tvrdo, volským okem, nebo zastřeným vejcem, může přidat i opečenou slaninu. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, opečenou bagetkou, nebo vařeným bramborem.

2022-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI