Špenátové karbanátky s bramborovou kaší zpět

Ingredience:
cibule1 ksčesnek pár stroužkůčerstvý špenát500 g
vejce2 ksnastrouhaný sýr10 dkgbylinky dle chuti
sůl špetkapepř špetkamáslo kousek
strouhanka dle potřeby
Bramborová kaše:
brambory1 kgmáslo1/2 ksmléko1/2 l
cibule 1 ks, česnek pár stroužků, čerstvý špenát 500 g, vejce 2 ks, nastrouhaný sýr 10 dkg, bylinky dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, máslo kousek, strouhanka dle potřeby, brambory 1 kg, máslo 1/2 ks, mléko 1/2 l

Příprava

Jednoduché zelené karbanátky, které pohladí na duši.

Špenát

Cibuli orestujeme na másle do skoro zlata, na konci přidáme pár stroužků česneku nakrájených na plátky. Pak na to celé dáme čerstvý špenát a minutku podusíme. Tuto směs přendáme do misky a ponorným mixerem na několika místech stlačíme, tak, aby nám z toho NEvznikla kaše. Do mírně vychladlého špenátu přidáme 2 vejce, 10dkg nastrouhaného sýra, bylinky (já použila zmrazenou petrželku a sušený rozmarýn) osolíme, opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby se z toho dala rukama dělat placičky, které následně obalíme ve strouhance a smažíme. Jako přílohu podáváme s bramborovou kaší

Bramborová kaše 

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, opláchneme, přendáme do hrnce a zalijeme mlékem tak, aby byly skoro ponořené, přidáme máslo a na mírném ohni vaříme do měkka, skoro rozvařena, poté to celé rozmixujeme, osolíme podle chuti.
Přípravu bramborové kaše sem píšu proto, že většina lidí vaří brambory ve vodě a pak přidává horké mléko a máslo. Tento způsob je ale o mnoho lepší, kaše má pak jemnější, mléčnou chuť. Rozdíl je poznat.

2014-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI