Špízy líné kuchařky zpět

Ingredience:
vepřová kýta800 gtvrdší hřiby200 gklobása2 ks
cibule2 ksvětší paprika2 ksmenší rajčata4 ks
brambory3 - 4 ksgranulovaný česnek2 lžícesladká mletá paprika (uzená)1 lžíce
sojová omáčka2 lžíceolej2 lžícesezamová semínka1 lžička
celý kmín1/2 lžičkysůl dle chutimletý pepř dle chuti
vepřová kýta 800 g, tvrdší hřiby 200 g, klobása 2 ks, cibule 2 ks, větší paprika 2 ks, menší rajčata 4 ks, brambory 3 - 4 ks, granulovaný česnek 2 lžíce, sladká mletá paprika (uzená) 1 lžíce, sojová omáčka 2 lžíce, olej 2 lžíce, sezamová semínka 1 lžička, celý kmín 1/2 lžičky, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Máme rádi špízy či ražniči, ale když člověka přepadne lenost, tak se obejdeme i bez špejlí nebo jehel. Použijeme ohnivzdornou zapékací mísu, a když k surovinám přidáme i brambory, máme postaráno i o přílohu.

Maso nakrájíme na větší kousky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, mletou papriku, sezamová semínka, kmín, sojovou omáčku a olej. Promícháme, uzavřeme a necháme alespoň 2 hodin uležet (nechala jsem přes noc).

Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na osminky a rajčata na čtvrtiny.

Hřiby a papriku nakrájíme na větší kostky, brambory na polovinu, nebo na čtvrtky, podle velikosti.

Nakrájené suroviny dáme do větší ohnivzdorné mísy, přidáme naložené maso, vše promícháme a přiklopíme druhou částí mísy, nebo zakryjeme alobalem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut.

Takto upečené "špízy" nám chutnají víc, než ty na špejli. Jsou krásně šťavnaté a zároveň je k nim i příloha. 

Peču je z krkovice, plecka i z drůbežího masa.

2017-08-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI