Špízy zpět

Ingredience:
hovězí roštěná400 gvepřová panenka400 gjelení nebo jehněčí klobása150 g
slanina v celku100 gcuketa1 ksšalotka, červená a bílá cibule4 ks
červená nebo oranžová paprika dle potřebycherry rajčátka dle potřebymořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chutikoření Fajitas dle chutiolej dle potřeby
hovězí roštěná 400 g, vepřová panenka 400 g, jelení nebo jehněčí klobása 150 g, slanina v celku 100 g, cuketa 1 ks, šalotka, červená a bílá cibule 4 ks, červená nebo oranžová paprika dle potřeby, cherry rajčátka dle potřeby, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, koření Fajitas dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Je pátek, víkend nebo klíďo všední den a vy se chystáte grilovat, protože sezóna prostě jede.
Krkovice na česneku je už ohraná deska, tak vymejšlíte, co na ten voheň hodit a já vám poradím úžasnou záležitost. Udělejte si pořádný špízy!

Maso si nakrájíme na cca 50g kostky – chceme mít na tyči pěknej kus šťavnatý flákoty, do který se dá zakousnout. Jelení nebo jehněčí klobásu – kterou byste měli sehnat u lepších řezníků a v Praze jí maj skvělou na Arbesu, kam chodím nakupovat už leta – stočíte do 4 šneků, jaký vidíte na fotce. Cuketu a papriku si nakrájíte na kostky, slaninu na plátky, šalotku na kolečka, cíbu třeba na čtvrtky.
Já si dávám všechny ingredience zvlášť a buď je jen osolim, opepřim a zakápnu olejem nebo je posypu Fajitas kořením, který má nezaměnitelnou a skvělou chuť. Ačkoliv je to koření texasko-mexický, neni palivý, obsahuje červenou a uzenou papriku, třtinovej cukr, kterej na mase pak krásně karamelizuje a tymián, po kterým to celý božsky voní! Koupit se dá třeba uAntonína, rozhodně ho zkuste! 
No a teď už je to sranda…na delší kovový nebo normální špejle napichujete cíbu, slaninu, maso, cuketu, klobásu, papriku, atd, atd…střídáte si to jak je libo, na každý špejli by měly bejt 4 kusy masa, 1 klobása a zbytek jak se povede.
Grilujeme na rozpáleným grilu, cca 10 minut, za průběžnýho obracení.
Báječně se k týhle dobrotě hodí dip ze zakysaný smetany a modrýho sýru nebo bbq omáčka.
Pak už jen kus pečiva, domácí hrancle a nebo jednoduše nic.

2016-07-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI