Šťavnatý květák na sezamovém oleji zpět

Ingredience:
vetší květák1 kssezamový olej2 lžícemiso pasta1 lžička
chilli pasta1 lžícečesneková pasta1 lžícenastrouhaný zázvor1 lžička
Na ozdobu: jarní cibulka nakrájená na šikmá kolečka1 hrstkaoretovaná černá a bílá sezamová semínka1 lžíce
vetší květák 1 ks, sezamový olej 2 lžíce, miso pasta 1 lžička, chilli pasta 1 lžíce, česneková pasta 1 lžíce, nastrouhaný zázvor 1 lžička, Na ozdobu: , jarní cibulka nakrájená na šikmá kolečka 1 hrstka, oretovaná černá a bílá sezamová semínka 1 lžíce

Příprava

Máte rádi květák? Tak rozhodně zkuste tento recept, který jsem si udělala v deštivém sobotním odpoledni. Květák je úžasně šťavnatý.

Předehřejte troubu na 225 stupňů.

Vyjměte listy z květáku a odřízněte spodní stonek.

V malé misce smíchejte sezamový olej, miso , chilli, česnek a zázvor a zálivku rukama rozetřete po celém květáku.

V rozehřáté v troubě pečte květák cca 44-50 minut, dokud zhnědnutí.

Vyjměte z trouby a dochuťte mořskou solí, zelenou cibulkou a opraženými sezamovými semínky.

Můžete jíst samotné, nebo jako přílohu. 

2015-11-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI