Šťavnatý Roastbeef zpět

Ingredience:
nízký roštěnec1 kgsůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
hořčice3 lžíceworcester dle chutiolej dle potřeby
Tatarka:
majonéza200 gvelká kyselá okurka nastrouhaná nahrubo1 ksmenší cibule nastrouhaná nahrubo1/2 ks
sůl dle chutipepř dle chuticitronová šťáva dle chuti
nízký roštěnec 1 kg, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, hořčice 3 lžíce, worcester dle chuti, olej dle potřeby, majonéza 200 g, velká kyselá okurka nastrouhaná nahrubo 1 ks, menší cibule nastrouhaná nahrubo 1/2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Poslyšte, ono to zase není bůhvíjak těžký udělat dobrej roastbeef. Letos jsem se do něj pustila s chutí, a když dodržíte pár základních postupů, musí se vám podařit stejná dobrota jako mně! Tak šup zástěru a jdeme na to.

Maso odblaníme, svážeme provázkem, aby drželo tvar, a ze všech stran dobře osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pokapeme worcestrovou omáčkou. Pak ho položíme na talíř, přikryjeme folií a dáme odpočívat do lednice přes noc.

img_9336 img_9343 img_9346
Druhý den vyndáme maso z lednice cca hoďku před přípravou, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Na rozpálenou pánev nalijeme asi 2-3 lžíce oleje a maso na něm zprudka zatáhneme ze všech stran. /z každé cca 2 minutky/.

img_9351 img_9417
Pak roštěnou přendáme do pekáčku a nepřiklopené ho pečeme cca 30-35 minut. Já dostala k Vánocům báječný nádobí od Royalty Line se systémem CLICK, takže na pánvi zatáhnu maso, hned ji strčím do trouby a jen odepnu rukojeť. Přesně tahle funkce nádobí mi v kuchyni chyběla, nic nemusím přendávat!
Po těch 35 minutách by maso mělo mít uvnitř něco mezi 54-58 stupni, což je pro roastbeef ideální stav propečení, který můžete kontrolovat kuchyňským teploměrem.

img_9425 img_9430 img_9447

Když je hotovo, vyndáme roštěnou z trouby a necháme ho alespoň 45 minut odpočívat. Jen tak docílíme udržení veškeré šťávy uvnitř masa a nevyteče nám na prkýnko. No a je to! Už stačí jen udělat výbornou domácí tatarku smícháním všech uvedených surovin a vychutnat si šťavnatý plátečky vynikajícího roastbeefu, kterej určitě neděláte naposledy!

2017-01-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI