Steak and Guinness Cheddar Pie zpět

Ingredience:
hovězí maso (hovězí krk)1 kgčervená cibule3 ksmrkev2 ks
mražený hrášek100 gčesnek3 stroužkyřapíkatý celer2 tyčky
rozmarýn snítkaolivový olej2 lžíceGuinness440 ml (plechovka)
hladká mouka2 vrchovaté lžíceCheddar150 glistové těsto200 g
vejce1 kshrubá mořská sůl1 lžícečerstvě mletý pepř dle chuti
hovězí maso (hovězí krk) 1 kg, červená cibule 3 ks, mrkev 2 ks, mražený hrášek 100 g, česnek 3 stroužky, řapíkatý celer 2 tyčky, rozmarýn snítka, olivový olej 2 lžíce, Guinness 440 ml (plechovka), hladká mouka 2 vrchovaté lžíce, Cheddar 150 g, listové těsto 200 g, vejce 1 ks, hrubá mořská sůl 1 lžíce, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Lidi, co řikáte anglický kuchyni? Já myslim, že doby, kdy se o ní říkalo, že je mdlá či nudná, jsou dávno ty tam a Briti nám neustále svými recepty dokazujou, s jak rozmanitýma chutěma si uměj parádně pohrát. Je to asi 7 let, co mi moje zbožňovaná kamarádka Brigita přinesla ochutnat Steak and Guinness Cheddar Pie a já padla do mdlob! Tenhle koláč s ragů z hovězího masa, zeleniny a irskýho piva zkrátka nemá chybu a vy ho chcete jíst pořád a pořád dokola! A hádejte co? Upéct ho je sranda…tak šup do zástěr a jdem na to.

Maso si nakrájejte asi na 2cm kostky, cibuli na klínky, mrkev a česnek na kostičky a celer třeba na kousky, žejo  Rozmarýn nasekejte co nejjemněji to půjde.
Na rozpálenou pánev nalijte olej, snižte teplotu a přidejte cibuli, kterou restujte 10-15 minut. Pak teplotu opět zvyšte, přidejte česnek, mrkev a celer a všechno pěkně smíchejte dohromady. Nakonec přihoďte maso, rozmarýn, sůl a pepř a asi 4 minuty zprudka restujte.
  
Všechno pak zalijte Guinnessem, přidejte hrášek, 2 lžíce mouky, promíchejte, přiveďte k varu, přiklopte poklicí a šup s tim do trouby rozpálený na 190 stupňů, asi na 2,5 hodiny. I když to začne pekelně vonět, do trouby nelezte, aby vám z ní neuteklo teplo a neprodloužili jste si tak úmorný čekání na dobrotu 
 
Zkrátit si ho ale můžete přípravou listovýho těsta.
Z většího kusu vyválíte placku požadovanýho tvaru podle toho, jakou máte zapejkačku a o trochu větší, aby vám těsto přesahovalo trochu přes kraje. Ze zbytku si vyválíte „poklici“ na ten váš báječnej masovej koláč  Do tý pak lehce nožem vyřežete mřížku a potřete ji celou rozšlehaným vejcem. To už máme ale masovou směs hotovou, maso se nádherně rozpadá a vy máte co dělat, abyste to nesežrali z hrnce jen tak samotný 

Jelikož máte ale pevnou vůli, vmícháte do směsi polovinu nastrouhanýho cheddaru a všechnu ji přendáte do zapejkací misky, vyložený listovým těstem. Navrch nasypete zbytek cheddaru, přečnívající těsto pomašlujete vejcem a celý to přikrejete druhým kusem těsta s mřížkou.
 
Tentokrát čouhající těsto „složíte“ dovnitř misky jako na obrázku a dáte péct do spodní části rozehřátý trouby, opět na 190 stupňů, asi na 45 minut, dokud těsto krásně nezezlátne 
 
No a pak už se jen rozplýváte nad tím, jak to ti angláni báječně vymysleli!

2017-02-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI