Štěpánská hovězí pečeně

zpět
Štěpánská hovězí pečeně
Ingredience:
hovězí zadní600 gšpek200 gvelká cibule3 ks
hořčice dle chutivejce uvařená natvrdo2 kssůl dle chuti
pepř dle chutisádlo1 lžíceplnotučná hořčice1 lžička
vývar dle potřeby
hovězí zadní 600 g, špek 200 g, velká cibule 3 ks, hořčice dle chuti, vejce uvařená natvrdo 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sádlo 1 lžíce, plnotučná hořčice 1 lžička, vývar dle potřeby

Příprava

Štěpánská hovězí pečeně jsou vlastně rozlítaní ptáčci bez okurek a párku, nebo by se dalo říct i znojemská bez kyselých okurek, ale s vařeným vajíčkem. Prostě základem je hovězí masíčko, u nás doma i špek a vařené vejce na tvrdo. Tak třeba tip pro vás na víkendovou dobrotu.

Nejprve si ukrojíme půlku špeku, který nakrájíme na menší kousky a prošpikujeme hovězí maso, které osolíme a opepříme. Druhou půlku špeku nakrájíme na drobno a vyškvaříme v hrnci na troše sádla a orestujeme cibuli na jemno pokrájenou. Poté připravené hovězí maso opečeme ze všech stran, aby se nám hezky zatáhlo, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dáme péci na 200°C do měkka (asi 2 hodiny).

Když máme maso již měkké, tak hrnec vyjmeme z trouby a maso uložíme na teplé místo. Do výpeku s vývarem přidáme lžičku hořčice, podle chuti osolíme, opepříme a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Nakonec přidáme vejce uvařená na tvrdo a můžeme servírovat s rýží, houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.

2017-05-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI