Sumeček na šalvějovém másle pro děti od 1 roku

zpět
Sumeček na šalvějovém másle pro děti od 1 roku
Ingredience:
sumeček (hodí se i jiná bílá ryba)3 porceGhí (přepuštěné máslo)2 vrchovaté lžícešalvěj5 velkých listů
sůl dle chuti
sumeček (hodí se i jiná bílá ryba) 3 porce, Ghí (přepuštěné máslo) 2 vrchovaté lžíce, šalvěj 5 velkých listů, sůl dle chuti

Příprava

Sumeček africký (nebo také keříčkovec) je sladkovodní ryba, která v poslední době zaznamenává vysoký nárůst v oblibě. A není se čemu divit, je to ryba jemná, lahodná, bez typického zápachu a také poměrně tučná, což jí přidává nejen na chuti, ale i kvalitě z pohledu mastných kyselin. Pro děti je skvělá v tom, že kosti obsahuje spíše jen výjimečně a nemá dokonce ani šupiny. Tento recept je navíc geniálně jednoduchý a dává vyniknout lahodné jemnosti této ryby.

Rybu osolte, více kořenit již nepotřebuje, protože žádanou chuť jí dodá šalvějové máslo. V pánvi rozpusťte dvě vrchovaté lžíce ghíčka (funguje samozřejmě i klasické nepřepuštěné máslo, to se ale přepaluje, což rozhodně není zdravé)  vhoďte do něj nasekané lístky šalvěje. Vložte rybu, kterou v něm pozvolna osmažte, a během smažení ji šalvějovým máslem ještě polévejte. Servírujte ji opět přelitou máslem, třeba s bramborovou kaší, nočky nebo kuskusem. 

Dětská specifika:

  • Ryby jsou vzhledem k vyšší alergennosti své bílkoviny, a také z důvodu obsahu rtuti a těžkých kovů tabulkově doporučovány pro děti od 1 roku.
2017-09-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI