Sumeček na šalvějovém másle pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
sumeček (hodí se i jiná bílá ryba)3 porceGhí (přepuštěné máslo)2 vrchovaté lžícešalvěj5 velkých listů
sůl dle chuti
sumeček (hodí se i jiná bílá ryba) 3 porce, Ghí (přepuštěné máslo) 2 vrchovaté lžíce, šalvěj 5 velkých listů, sůl dle chuti

Příprava

Sumeček africký (nebo také keříčkovec) je sladkovodní ryba, která v poslední době zaznamenává vysoký nárůst v oblibě. A není se čemu divit, je to ryba jemná, lahodná, bez typického zápachu a také poměrně tučná, což jí přidává nejen na chuti, ale i kvalitě z pohledu mastných kyselin. Pro děti je skvělá v tom, že kosti obsahuje spíše jen výjimečně a nemá dokonce ani šupiny. Tento recept je navíc geniálně jednoduchý a dává vyniknout lahodné jemnosti této ryby.

Rybu osolte, více kořenit již nepotřebuje, protože žádanou chuť jí dodá šalvějové máslo. V pánvi rozpusťte dvě vrchovaté lžíce ghíčka (funguje samozřejmě i klasické nepřepuštěné máslo, to se ale přepaluje, což rozhodně není zdravé)  vhoďte do něj nasekané lístky šalvěje. Vložte rybu, kterou v něm pozvolna osmažte, a během smažení ji šalvějovým máslem ještě polévejte. Servírujte ji opět přelitou máslem, třeba s bramborovou kaší, nočky nebo kuskusem. 

Dětská specifika:

  • Ryby jsou vzhledem k vyšší alergennosti své bílkoviny, a také z důvodu obsahu rtuti a těžkých kovů tabulkově doporučovány pro děti od 1 roku.
2017-09-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI