Svěží salátek s pomeranči, vlašskými oříšky a kozím sýrem zpět

Ingredience:
velký ledový salát1/2 ksstředně velký pomeranč1 kskvalitní kozí sýr bez aditivcca 100 g
vlašské ořechy hrstmořská sůl dle chutipepř špetka
balzamiko2 lžíceolej z vlašských ořechů2 lžícemed1 lžíce
palmový cukr2 lžičky
velký ledový salát 1/2 ks, středně velký pomeranč 1 ks, kvalitní kozí sýr bez aditiv cca 100 g, vlašské ořechy hrst, mořská sůl dle chuti, pepř špetka, balzamiko 2 lžíce, olej z vlašských ořechů 2 lžíce, med 1 lžíce, palmový cukr 2 lžičky

Příprava

Pomalu se blíží jaro a s ním konečně chuť na zdravá lehká jídla. Tento salát je perfektním spojením sladkého medu, nakyslého pomeranče a jemně hořkých vlašských oříšků, ochucený mořskou solí, balzamikem a olejem z vlašských ořechů, který má úžasně jemnou delikátní chuť.Olej z vlašských ořechů se skvěle hodí právě do salátů, kterým dodá nezaměnitelnou lehce oříškovou chuť a navíc obohatí pokrm o spoustu vitamínů a minerálů, mimo jiné také o zinek, na který je běžná strava poměrně chudá.

Ledový salát nakrájíme na menší kousky, stejně tak pomeranč, přidáme na kousky pokrájený kozí sýr. Na pánvičce si mezitím začneme nasucho pražit vlašské ořechy. Po chvilce restování zasypeme cukrem a necháme oříšky mírně zkaramelizovat. Ze všech ostatních ingrediencí připravíme zálivku, se kterou salátek promícháme, lehce posolíme a ihned podáváme.

2015-06-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI