Telecí na jablíčkách, celeru a kari zpět

Ingredience:
telecí kýta500 gČeské Ghíčko dle potřebyšalotka2 - 3 ks
jablko1 ksceler100 gkari1/2 lžičky
směs čerstvých bylinek (šalvěj, petrželka, libeček) dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
telecí kýta 500 g, České Ghíčko dle potřeby, šalotka 2 - 3 ks, jablko 1 ks, celer 100 g, kari 1/2 lžičky, směs čerstvých bylinek (šalvěj, petrželka, libeček) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Další variace na zeleninový sosík (omáčku), která vás uspokojí chuťově, ale zároveň se po ní nebudete cítit těžce. Při použití čerstvých bylinek je to veliká dobrota. Dcerka snědla celou svojí porci a ještě žebrala od nás (smích).

Na Českém Ghíčku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Mezitím si nakrájíme telecí maso na medailonky, kostky nebo nudličky, osolíme a opepříme. Osmahnutou šalotku shrneme stranou a zprudka necháme zatáhnout maso. Když je zatažené, vyndáme ho na talířek a do výpeku přidáme na kostičky nakrájené jablko a celer. Chvilku společně restujeme a pak zalijeme malým množstvím vody. Maso vrátíme do hrnce, přidáme nasekané bylinky a kari. Dusíme na mírném plameni do změknutí masa (mělo by stačit půl hodinky). Když je maso měkké, vybereme ho a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pokud se zdá, že je vývaru hodně, můžeme ještě před rozmixováním přebytečnou tekutinu odebrat. Na závěr dosolíme, vrátíme maso zpět do omáčky a podáváme. Jako příloha se hodí rýže, brambory, ale třeba i bulgur, jáhly nebo kuskus.

2016-05-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI