Ingredience: | |||||
telecí kýta | 500 g | České Ghíčko | dle potřeby | šalotka | 2 - 3 ks |
jablko | 1 ks | celer | 100 g | kari | 1/2 lžičky |
směs čerstvých bylinek (šalvěj, petrželka, libeček) | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Další variace na zeleninový sosík (omáčku), která vás uspokojí chuťově, ale zároveň se po ní nebudete cítit těžce. Při použití čerstvých bylinek je to veliká dobrota. Dcerka snědla celou svojí porci a ještě žebrala od nás (smích).
Na Českém Ghíčku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Mezitím si nakrájíme telecí maso na medailonky, kostky nebo nudličky, osolíme a opepříme. Osmahnutou šalotku shrneme stranou a zprudka necháme zatáhnout maso. Když je zatažené, vyndáme ho na talířek a do výpeku přidáme na kostičky nakrájené jablko a celer. Chvilku společně restujeme a pak zalijeme malým množstvím vody. Maso vrátíme do hrnce, přidáme nasekané bylinky a kari. Dusíme na mírném plameni do změknutí masa (mělo by stačit půl hodinky). Když je maso měkké, vybereme ho a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pokud se zdá, že je vývaru hodně, můžeme ještě před rozmixováním přebytečnou tekutinu odebrat. Na závěr dosolíme, vrátíme maso zpět do omáčky a podáváme. Jako příloha se hodí rýže, brambory, ale třeba i bulgur, jáhly nebo kuskus.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI