Těstovinový salát s grilovanou zeleninou, tofu a Halloumi zpět

Ingredience:
lilek1 kspředem uvařené kukuřičné klasy2 kspaprika1 ks
cherry rajčátka250 gtěstoviny500 gsýr Halloumi250 g
tofu250 golivový olej trochudrcený česnek1 stroužek
šťáva z 1/2 citronu krémové balzamiko dle chutisůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
lilek 1 ks, předem uvařené kukuřičné klasy 2 ks, paprika 1 ks, cherry rajčátka 250 g, těstoviny 500 g, sýr Halloumi 250 g, tofu 250 g, olivový olej trochu, drcený česnek 1 stroužek, šťáva z 1/2 citronu , krémové balzamiko dle chuti, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Krásné počasí, gril, skvělé jídlo a lidé, které máte nejraději - to zaručená kombinace pro krásný večer. 

Je nás doma šest, aktivních strávníků tedy zatím jen pět, ale už pět je slušné číslo, které napovídá, že vařit se u nás prostě musí. A jak už zmiňuji asi po sté, odmítám trávit krásné slunečné dny v kuchyni. Grilování je pro mě tedy ta nejlepší možnost. Děti běhají po zahradě, já na ně od grilu dohlížím a všichni jsme spokojení.
 
Pravda, situace se trochu zkomplikovala ve chvíli, kdy jsem rozhodla, že naše rodina výrazně omezí konzumaci masa. Najednou je třeba více vymýšlet a kombinovat tak, aby se "vlk nažral a koza zůstala celá". Tedy, aby muž i děti odcházeli od stolu s plnými pupky a ani nestihli postřehnout, že na talíři zase nebylo maso. Naštěstí mi to zatím prochází. 
 
Včera jsem připravila těstovinový salát, ale ne jen tak ledajaký. Zeleninu, tofu i sýr halloumi jsem dozlatova opekla na grilu. Na výsledku to bylo hned znát. Pokud máte, stejně jako já, rádi saláty s těstovinami, neváhejte a určitě vyzkoušejte i tento. Je svěží, lehký a krásně voní po dřevěném uhlí.
 
Lilek nakrájejte na kolečka a nasolte jej z obou stran. Na rozpálený gril položte na kusy rozkrájené kukuřice a půlky paprik. Lilek otřete utěrkou a přidejte ho k ostatní zelenině. Nezapomeňte také na tofu a sýr. Vše za stálého otáčení pečte doměkka.

Na posledních pár minut na gril přidejte i cherry rajčátka. Uvařte těstoviny al dente - tedy na skus, přeceďte je a promíchejte s pár kapkami olivového oleje.
 
Zeleninu i sýry nakrájejte na přibližně stejné kusy. Zrníčka z kukuřičného klasu odkrojte pomocí nože. Část zeleniny, sýra nebo tofu si nechte na ozdobu hotového salátu.

Z přibližně 4 lžic panenského olivového oleje, šťávy z citronu, česneku, soli a pepře si připravte zálivku na salát.

Těstoviny smíchejte se zeleninou, tofu i sýrem, zalijte zálivkou a pořádně promíchejte. Nahoru nasypte ještě pár zrnek hrubé mořské soli, popepřete čerstvě mletým pepřem, zakápněte balzamikem a ozdobte. Salát můžete servírovat jak studený, tak teplý.

Dobrou chuť!
2015-07-20 Hlavní chody

Poznámka

Halloumi je polotvrdý sýr pocházející převážně z Kypru. Vyrábí se z ovčího a kozího mléka. Do průmyslově vyrobených sýru se ale často přidává i kravské mléko (kravského mléko najdete i v sýru, který je na obrázku). Pro halloumi je typické ochucení mátovými lístky. Sníst ho můžete jen tak, třeba s kouskem melounu, ale výborně se hodí na grilování či opékání. Je příjemně nasládlý, konzistencí maličko připomíná mozzarellu.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI