Těstoviny s pomalu táhlým čerstvým zelím na domácí slanině zpět

Ingredience:
hlávka zelí1/2 kssůl špetkapepř špetka
slanina (na nudličky)150 -200 gmáslo oříšekvelká cibule nebo 2 malé (nakrájená na jemno)1 ks
těstoviny (já zvolila linguine)300 gzakysaná smetana1 kelímek
hlávka zelí 1/2 ks, sůl špetka, pepř špetka, slanina (na nudličky) 150 -200 g, máslo oříšek, velká cibule nebo 2 malé (nakrájená na jemno) 1 ks, těstoviny (já zvolila linguine) 300 g, zakysaná smetana 1 kelímek

Příprava

Děláte často např. Coleslaw a zbude vám vždy půlka hlávky čerstvého zelí a nevíte co s ním? Já tento problém řešila často a vzešel z toho tento recept. Je to zajímavé a přitom výborné.

Zelí jemně nakrouhejte. Zahřejte nepřilnavou pánev s vyšším okrajem a nechte na ní asi tři minuty škvařit slaninu. Pak přidejte máslo a osmahněte doměkka cibuli, trvá to tři minuty. Zelí dejte na pánev ke slanině a cibulce, opepřete. Často míchejte, dle potřeby lehce podlévejte. Duste alespoň deset minut doměkka.

Mezitím si podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Sceďte je a promíchejte se zelím, krátce zahřejte, sejměte z plotýnky.

Nandejte na talíř, dozdobte popřípadě kouskem slaniny a dvěma lžičkami zakysané smetany. Je to výborné i bez ní.

2014-06-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI