Thajské chilli batáty s chilli mango dipem zpět

Ingredience:
velké sladké brambory4 kskokosový olej1 lžícečesnek, nasekaný najemno1 velký stroužek
pikantní chilli pasta dle chutisůl dle chuti
Chilli pasta:
červené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky15 kssůl2 lžičkyčesnek, nakrájený najemno5 stroužků
slunečnicový olej1 a 1/4 šálkuchilli vločky1 šálekcukr1/2 lžičky
sojová omáčka2 lžíce
Na ozdobu:
nasekané chilli papričky3 ksnasekané červené zelí1 šáleknasekané, nesolené, opražené arašídy1/4 šálku
nahrubo nasekaná čerstvá máta1 šáleklimetka1 ks
Chilli Mango dip:
malá šalotka, hrubě nasekaná1 ksmalé zralé mango1 kskokosové mléko1/2 šálku
limetková šťáva dle chutikurkuma1/2 lžičkysůl1/4 lžičky
chilli, najemno nasekané1 ks
velké sladké brambory 4 ks, kokosový olej 1 lžíce, česnek, nasekaný najemno 1 velký stroužek, pikantní chilli pasta dle chuti, sůl dle chuti, červené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky 15 ks, sůl 2 lžičky, česnek, nakrájený najemno 5 stroužků, slunečnicový olej 1 a 1/4 šálku, chilli vločky 1 šálek, cukr 1/2 lžičky, sojová omáčka 2 lžíce, nasekané chilli papričky 3 ks, nasekané červené zelí 1 šálek, nasekané, nesolené, opražené arašídy 1/4 šálku, nahrubo nasekaná čerstvá máta 1 šálek, limetka 1 ks, malá šalotka, hrubě nasekaná 1 ks, malé zralé mango 1 ks, kokosové mléko 1/2 šálku, limetková šťáva dle chuti, kurkuma 1/2 lžičky, sůl 1/4 lžičky, chilli, najemno nasekané 1 ks

Příprava

Salát, který jsem dělala již několikrát, měl vždy dobré ohlasy, rozhodla jsem se o něj s Vámi podělit.  

Chilli pasta

Plátky čerstvé chilli papričky rozdrtíme spolu se solí v hmoždíři, tak aby se nám sůl spojila s chilli

Rozehřejeme olej na nízké teplotě, přidáme česnek a osmažíme do zlatova. Doplníme osolenou chilli. Vše promíchejte a restujte ještě po dobu 3 minut na mírné teplotě. 

Přidejte sójovou omáčku, cukr a promíchejte. Přilijte olej, který pouze zahřejete. 

Nechejte vychladnout a dejte do skleněné nádoby. 

Batáty s chilli 

Sladké brambory nakrájíme na cca 5 cm proužky. 

V malé pánvi rozpustíme kokosový olej a orestujeme na něm česnek. 

Přidáme několik lžic chilli pasty, mícháme, dokud se vše nespojí až do chvíle rozvonění všech přísad. Sladké brambory hodíme do chilli směsi, osolíme a promícháme. Můžete přidat více chilli pasty.

Brambory vložíme do trouby na cca 30 min, dokud nejsou zcela měkké. Občas promícháme, aby se vespod nepřipaloval česnek. 

Chilli mango dip

Mezitím si uděláme chilli mango omáčku. Všechny ingredience dáme do mixéru, vymixujeme do hladkého dipu. Pro úpravu konzistence přidejte trochu kokosového mléka/nebo vody.

Dochuťte solí nebo limetkovou šťávou, a dejte do chladu. 

Červené zelí nastrouháme a promícháme se solí spolu s limetkovou šťávou.  

Brambory podávejte teplé, posypané zelím, mátou, chilli, praženými arašídy a limetkou.  

2016-09-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI