Tomatové špagety s bazalkou

zpět
Tomatové špagety s bazalkou
Ingredience:
špagety400 gčesnek5 stroužkůcherry rajčátka2 hrsti
rajčatový protlak50 gbazalka dle chutiolej dle potřeby
sůl dle chutipepř špetkacukr dle chuti
špagety 400 g, česnek 5 stroužků, cherry rajčátka 2 hrsti, rajčatový protlak 50 g, bazalka dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, cukr dle chuti

Příprava

Špagety s kečupem miluje hodně dětí, přitom je jednoduché je zvykat na přirozenější chutě, jako jsou rajčata nebo rajčatové pyré. Se špetkou bazalky vám olízne talíř každé dítko a vy můžete mít dobrý pocit z toho, že se vaše domácnost obejde bez "éček", no ne?!

Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje proti slepení. Poté si v pánvi na oleji orestujeme 4 stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože, přihodíme rajčátka a zalijeme trochou vody. Jakmile rajčata získají lesklý vzhled, tak odstraníme česnek a přidáme rajčatový protlak, natrhané lístky bazalky a prolisujeme jeden sroužek česneku. Pak již jen dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI