Tortellini al forno zpět

Ingredience:
čerstvé těstoviny tortellini plněné prosciuttem nebo jiným masem (mají např. v malém italském obchůdku Benissimo v Liberci, tortellini prodává ale i Globus, Kaufland a Billa) – raději vybírejte pouze ty vyrobené v Itálii nebo si udělejte domácí750 grajčatový protlak600 mlstrouhaný sýr Gran Moravia100 - 150 g
panenský olivový olej trochusůl špetkapepř špetka
mleté maso500 gčerstvé rajče1 kszeleninový základ: řapíkatý celer, cibule a mrkev dle potřeby
máslo kousekčervené víno dle chutimozzarella1 balení
čerstvé těstoviny tortellini plněné prosciuttem nebo jiným masem (mají např. v malém italském obchůdku Benissimo v Liberci, tortellini prodává ale i Globus, Kaufland a Billa) – raději vybírejte pouze ty vyrobené v Itálii nebo si udělejte domácí 750 g, rajčatový protlak 600 ml, strouhaný sýr Gran Moravia 100 - 150 g, panenský olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, mleté maso 500 g, čerstvé rajče 1 ks, zeleninový základ: řapíkatý celer, cibule a mrkev dle potřeby, máslo kousek, červené víno dle chuti, mozzarella 1 balení

Příprava

Zapečené tortellini se výborně hodí například na nedělní oběd, kdy máte přes den trochu víc času na jejich přípravu. Recept není nijak extra složitý, jen je prostě pracnější než třeba „aglio olio“. Komu se bude chtít do domácíh tortellinů, tak má můj obdiv. Já si pro změnu tenhle víkend z lenosti koupila.

Nejlepší tortellini jsou s masovou náplní, pokud možno čerstvé (mají např. v Gran Moravia), dobré tortellini se dají dneska sehnat snad už všude. Samozřejmě můžete použít i ty s ricottou a špenátem, ale masové jsou prostě k masovému ragú chutnější. Nejdůležitější na tomhle receptu je omáčka. Čím lepší bude vaše „sugo„, tím lepší budou v závěru těstoviny. Na tenhle recept se nejvíce hodí domácí ragú. Já použila loupaná rajčata + trochu rajčatové passaty. Maso jsem dala na půl hovězí a vepřové. Vývar jsem tam tentokrát nedávala. Příprava: dejte do většího hrnce na drobno nakrájenou zeleninu a osmahněte ji na rozpuštěném másle potom přidejte maso, jemně ho osolte a opepřete a zalijte trochou olivového oleje maso pečte na středním ohni dokud nedostane nahnědlou barvu hotové maso zalijte trochou vína (cca 1dc) a nechte ho vypařit pak přidejte rajčatový protlak nebo loupaná rajčata hrnec zakryjte pokličkou a nechte omáčku na velmi mírném ohni vařit (omáčka by měla trošku bublat) min. 1hodinu (průběžně míchejte a dochuťte solí a pepřem) dejte vařit vodu na těstoviny – osolte jí hrubou mořskou solí (doporučuji hodně hluboký hrnec, ale nevyplňujte ho až po okraj vodou, aby se vám tam tortellini vešly až nabobtnají, ale zase aby se vám voda z hrnce nevylila) do vroucí vody vhoďte těstoviny a nechte cca 2-3 minuty vařit – nevařit úplně do měkka, Tortellini se potom dodělají ve troubě hotové tortellini vložte do pekáče a smíchejte pořádně s vaší omáčkou navrch přidejte čerstvé rajče nakrájené na malé kousky navrch vše pořádně posypte mozzarellou natrhanou na kousky a nastrouhaným Gran Moravia vložte pekáč do trouby – doprostřed na cca 180 stupňů na 40 minut TIP: výborné jsou tortellini, když do omáčky ještě přidáte trochu smetany

2014-08-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI