Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší zpět

Trhané vepřové:
vepřová krkovice s kostí750 gčervené víno650 mlvoda350 ml
česnek2 stroužkysůl dle chutipepř špetka
Květákovo-parmazánová kaše:
větší květák1 kssmetana ke šlehání250 gparmazán100 g
sůl dle chuti
Na servírování:
medvědí česnek dle chuti
vepřová krkovice s kostí 750 g, červené víno 650 ml, voda 350 ml, česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, pepř špetka, větší květák 1 ks, smetana ke šlehání 250 g, parmazán 100 g, sůl dle chuti, medvědí česnek dle chuti

Příprava

Jak už jste mohli vidět v několika předchozích příspěvcích, docela mě začalo bavit vymýšlení paleo a primal receptů. A je také pravda, že ve své stravě někdy velmi ráda vynechám lepek, neboť je lepku dnes všude plno a dostávám ho do sebe v pečivu víc než dost. Ale také je pravda, že pečiva se asi jen tak nevzdám, takže je potřeba si občas dát od lepku pokoj. 

Trhané vepřové je naprosto super jídlo! Je sice pravda, že příprava je trochu více náročnější, ale pokud máte kvalitní maso jako já (koupila jsem ho v Mikrofarmě na Moravském náměstí), tak se délka přípravy zkrátí. Na konci pečení Vás čeká krásně měkkoučké maso, které se krásně rozpadá a na jazyku se jen rozplývá. Květáková kaše mi přišla jako ideální kombinace. Receptů na kaši není nikdy dost a tady ta je prostě dokonalá. Fakt! Radím Vám dobře, tohle jídlo si uvařte.

Trhané vepřové:

1. Rozpalte troubu na 150 stupňů.

2. Krkovici posolte a opepřete z obou stran a vložte ji do pekáče.

3. Do pekáče přihoďte stroužky česneku, přilijte víno a vodu.

4. Pekáč zakryjte a dejte do trouby péct na 3 hodiny.

5. Po 3 hodinách pečení by mělo být maso krásně měkké, pokud ne, pečte ještě hodinu.

6. Oddělte kost od masa, vyndejte ji z pekáče a maso pomocí šťouchadla na brambory nebo pomocí dvou vidliček rozdělte na jednotlivá vlákna a ty pořádně promíchejte se šťávou, která vznikla z vody, vína a výpeku z masa.

Květákovo-parmazánová kaše:

1. Květák uvařte v osolené vodě.

2. K uvařenému květáku přilijte smetanu a nastrouhaný parmazán.

3. Pomocí tyčového mixéru vše promixujte dohladka.

4. Pokud je kaše málo slaná, tak ji osolte a důkladně promíchejte.

Na servírování:

1. Do hlubšího talíře dejte kaši.

2. Na ni naservírujte vlákna masa se šťávou.

3. Nakonec ozdobte medvědím česnekem.

2015-04-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI