Tvarohové noky se švestkovou omáčkou zpět

Ingredience na těsto:
tvaroh kostka250 gsůl1 špetkakypřící prášek1/4 lžičky
vejce3 kspolohrubá mouka300 grozpuštěné máslo2 lžíce
Ingredience na omáčka:
švestky500 gvoda150 mlvanilkový cukr1 sáček
cukr1 lžíceskořice1 lžičkasolamyl1 lžička
rum1 lžičkacitronová šťáva1 lžíce
Zdobení:
zakysaná smetana1 ksskořice1 lžička
tvaroh kostka 250 g, sůl 1 špetka, kypřící prášek 1/4 lžičky, vejce 3 ks, polohrubá mouka 300 g, rozpuštěné máslo 2 lžíce, švestky 500 g, voda 150 ml, vanilkový cukr 1 sáček, cukr 1 lžíce, skořice 1 lžička, solamyl 1 lžička, rum 1 lžička, citronová šťáva 1 lžíce, zakysaná smetana 1 ks, skořice 1 lžička

Příprava

Trošku jiná, ale chutná varianta ovocných knedlíků. V našem případě noků.

Těsto je jednoduché. Vše z ingrediencí zpracujeme a utvoříme noky, které vložíme do vroucí vody a vaříme cca 4 - 5 minut.

Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a přidáme skořici, rum, citronovou šťávu a solamyl rozmíchaný v trošce vody.


Na finální zdobení použijeme zakysanou smetanu + skořici.

Dobrou chuť!




2022-08-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI