Tvarohové ovocné knedlíky

zpět
Tvarohové ovocné knedlíky
Ingredience:
tvaroh (kostka)250 gpolohrubá mouka + na podsypání12 lžiccukr krupice2 lžíce
máslo1 lžíceprášek do pečiva1 lžičkavejce1 ks
sůl špetkaovoce dle chuti
tvaroh (kostka) 250 g, polohrubá mouka + na podsypání 12 lžic, cukr krupice 2 lžíce, máslo 1 lžíce, prášek do pečiva 1 lžička, vejce 1 ks, sůl špetka, ovoce dle chuti

Příprava

U nás doma se plní dětská přání. Vendulka už dlouho mluvila o jahůdkových knedlíkách a tak jsme včera společně koulely oběd - byla to dobrota. Je pravda, že ze zahrádky jsou jahody voňavé a sladké, ale když je chuť... Prostě na čerstvé jahody si ještě chvilku počkáme, ale aktuální chuti neodoláme.

Vypracujeme si z ingrediencí těsto, na pomoučněném vále si vyválíme váleček a ten rozkrájíme na kousky. Na každý kousek dáme osušené ovoce, knedlík zabalíme, obalíme v mouce a vhodíme do vařící vody. Knedlíky vaříme asi 8 minut, pak je vyndáme a podáváme posypané tvarohem a polité rozpuštěným máslem. Pokud na recept použijete tvaroh ve vaničce, je nutné přidat o pár lžic mouky více, protože tvaroh he více tekutý. Servírujeme s tím, co máme rádi, jahody, tvaroh, smetana a dozdobíme čerstvou meduňkou, která pokrmu dodá šmrnc.

2017-03-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI