Tvarohový medulánek s jahodami zpět

Ingredience:
špaldová mouka200 gmléko250 mlpolotučný tvaroh ve vaničce250 g
máslo150 gžloutek2 ksstředně velké banány2 ks
med4 lžícesůl špetkajahody6 - 7 ks
špaldová mouka 200 g, mléko 250 ml, polotučný tvaroh ve vaničce 250 g, máslo 150 g, žloutek 2 ks, středně velké banány 2 ks, med 4 lžíce, sůl špetka, jahody 6 - 7 ks

Příprava

Užíváme si s dětmi změnu prostředí a jsme na týden u mých rodičů. Protože nám babička i dědeček chodí do práce, tak jsem jim chtěla s dětmi nachystat něco dobrého k odpolední kávičce. Probrala jsem zásoby, co měla maminka v lednici a ve spíži a podle surovin jsem věděla, že uděláme náš oblíbený tvarohový medulánek. Původní recept jsem dostala od mužovi babičky a s mírnými úpravami jej dělám s oblibou i dnes. Jelikož jsem měla zbytek jahod, tak jsem jimi medulánek vylepšila. Medulánek se mu říká proto, protože se sladí jen medem a banány.

Povolené máslo vyšleháme s medem, přidáme žloutky a tvaroh a opět vyšleháme. Do směsi přidáváme mouku se špetkou soli, mléko a banány (buď rozmačkané, nebo nakrájené) a promícháme do hladkého těsta (nejlépe ručním šlehačem).

Směs nalijeme do vymazané dortové formy, navrch poklademe jahodami nakrájenými na plátky a pečeme na horký vzduch při 180 stupních cca 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme samotné nebo, kdo má rád sladší tak pokapané medem (nebo datlovým sirupem).

2016-04-27 Hlavní chody

Poznámka

Medulánek jsem připravovala v dortové formě o průměru 28 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI