Ultra tenká domácí pizza zpět

Ingredience na těsto:
hladká mouka + na posypání500 gvlažná voda250 mlčerstvé droždí10 g
sůl15 gkrupice5 golivový olej + na potření25 ml
Na posypání:
rajčata krájená chilli paprička česnek
strouhaný sýr šunka / salám dle chuti čerstvá bazalka
hladká mouka + na posypání 500 g, vlažná voda 250 ml, čerstvé droždí 10 g, sůl 15 g, krupice 5 g, olivový olej + na potření 25 ml, rajčata krájená , chilli paprička , česnek , strouhaný sýr , šunka / salám dle chuti , čerstvá bazalka

Příprava

Kdo by neměl rád pizzu, ale přiznejme si, že všude pizza stejná není. Někde je chutná a někde pro změnu není k jídlu. V tomto případě se vyplatí si udělat domácí pizzu. Dáte si na ní vše co Vám chutná a cenově vychází daleko levněji, stačí jen chtít si ji připravit. Těsto si můžete udělat i dopředu a nechat si jej připravené v ledničce (max. 3 dny). Domácí pizza je ideálním řešením třeba rychlé večeře a nebo jednoduchým pokrmem při návštěvě přátel.

1. Těsto můžete hnětat dvěma způsoby a to buď kuchyňským robotem, který má v příslušenství tzv. hnětací hák a nebo čistě rukama. Sám jsem v začátcích hnětal těsto výhradně rukou, ale deset minut může být pro někoho náročných. Proto jsem postupem času přešel na kuchyňský robot, kde to jede všechno samo. Takže v míse smícháme dohromady hladkou mouku, čerstvé droždí, vlažnou vodu, cukr, sůl a olivový olej (dá se smíchat nejdříve voda s droždím a cukrem, tu pak přilijeme do mísy, kde je mouka, přidáme olivový olej a jakmile budeme mít spojenou tekutou směs s moukou, přidáme sůl) a hněteme ho deset minut.

2. Po uplynutí času si přípravíme mísu, kde její dno potřeme troškou olivového oleje. Vyhnětané těsto vložíme do mísy a potřeme jej také troškou olivového oleje, zakryjeme potravinovou folií, aby nám neoschlo. Necháme deset minut odpočívat.

3. Poté vyjmeme těsto z mísy a rozdělíme na tři stejné kousky a tzv. boulováním z nich vytvoříme takové bochánky. Přikryjeme opět potravinovou folií a necháme zhruba na hodinuvykynout (těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem) na teplém místě.

4. Teď se vrhneme na válením, ale předem si rozehřejeme troubu na nejvyšší výkon co to jde (minimálně 230°C), připravíme si obyčejný plech, který budeme do trouby dávat vzhůru nohama. Plech by se měl nahřívat již v troubě, ale jelikož by se nám tenká pizza špatně dávala na rozpálený plech (pokud nemáme lopatu na pizzu), tak si výslednou pizzu připravíme na plech ještě před vložením do trouby.

Samozřejmě můžeme vyválet těsto ručně, jak se to dělává normálně, ale já mám nejraději pěkně tenkou pizzu a tak na ní použiji kuchyňský váleček, díky němu budu mít rovnoměrně tenké těsto.

2015-02-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI