Uzený hovězí jazyk s jablkovým pyré zpět

Ingredience:
uzený hovězí jazyk1 kscibule1 ksčesnek3 stroužky
bobkový list2 ksnové koření5 kuličekpepř8 kuliček
libeček1 velká snítkavoda dle potřeby
Pyré:
vývar z jazyka100 mlmenší jablka4 kskrenex3 lžíce
granulovaný česnek1 lžičkamáslo1 plátek (1cm)sůl dle chuti
uzený hovězí jazyk 1 ks, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, bobkový list 2 ks, nové koření 5 kuliček, pepř 8 kuliček, libeček 1 velká snítka, voda dle potřeby, vývar z jazyka 100 ml, menší jablka 4 ks, krenex 3 lžíce, granulovaný česnek 1 lžička, máslo 1 plátek (1cm), sůl dle chuti

Příprava

Znám takovou jednu škodolibou průpovídku na uzené maso. Říká se, že tchyně a uzené nejradši studené...
Ale my ho máme rádi i teplé a tentokrát trochu netradičně.

Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce.
Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený a slabým varem vaříme doměkka (v papiňáku 60 minut).
Měkký jazyk ponoříme do studené vody, poté ho sloupneme a nakrájíme na porce.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky.
Dáme do vhodného kastrolu, přidáme česnek a vývar a pod pokličkou vaříme 10 minut.
Poté jablka rozmačkáme, přidáme krenex, máslo a již bez pokličky vaříme 3 minuty.
Mezitím ohřejeme naporcovaný jazyk, který podáváme s pyré a šťouchanými bramborami.
Jazyk byl celkem velký. Čtyři porce byly s pyré a zbytek jsme snědli jen tak, bez ničeho ve studeném stavu.

2017-07-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI