Variace na jehněčí irish stew z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
jehněčí maso750 gcibule2 ksmrkev2 ks
petržel1 ksčesnek3 stroužkytymián hrstka
zelená petrželka hrstkapivo Guinness250 mlzeleninový nebo hovězí vývar300 ml
České Ghíčko dle potřebyjemné špaldové vločky3 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
jehněčí maso 750 g, cibule 2 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, česnek 3 stroužky, tymián hrstka, zelená petrželka hrstka, pivo Guinness 250 ml, zeleninový nebo hovězí vývar 300 ml, České Ghíčko dle potřeby, jemné špaldové vločky 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Když jsme dostali domácí jehněčí nohu, okamžitě mě napadla tato pochoutka a už jsem přemýšlela, jestli někde seženu originál irské pivo (nejsem zrovna znalec tohoto nápoje). Naštěstí už to asi není nic nedostupného, takže jsem se do toho s chutí pustila.

Jehněčí maso vcelku si zprudka opečeme na ghíčku, ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté ho vyndáme a vložíme do pomalého hrnce. Na výpeku osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Když začnou chytat barvu, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a společně restujeme. Když začne zelenina zlátnout, podlijeme jí pivem a dusíme několik minut, aby se vypařil alkohol. Poté vše přelijeme do pomalého hrnce k masu. Přidáme bylinky, vývar, sůl a pepř. Necháme pomalit na stupeň HIGH 4-5 hodin, dokud není maso měkké. Na závěr vyndáme maso, obsah zahustíme špaldovými vločkami a společně vše rozmixujeme. Můžeme si nějakou zeleninu vyndat stranou a rozmixovat jen část, podle toho, jak hustý "sosík" chceme mít. Pravé stew by mělo být s bramborami. Já je ovšem zrovna neměla, takže jsem podávala s kuskusem. Přeji dobrou chuť!

2016-07-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI