Vdolky zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka250 gdroždí3/4 kostkyřepkový olej25 g
sojové mléko150 mlvanilková esence (nebo vanilkový cukr)1/2 lžičkytřtinový cukr25 g
citron - kůra z něj1/2 kssůl špetkařepkový olej na smažení
K podávání:
povidla dle chutitofu tvaroh (tofu, rostlinné mléko, citronová kůra a šťáva, cukr) dle chuti
hladká špaldová mouka 250 g, droždí 3/4 kostky, řepkový olej 25 g, sojové mléko 150 ml, vanilková esence (nebo vanilkový cukr) 1/2 lžičky, třtinový cukr 25 g, citron - kůra z něj 1/2 ks, sůl špetka, řepkový olej na smažení, povidla dle chuti, tofu tvaroh (tofu, rostlinné mléko, citronová kůra a šťáva, cukr) dle chuti

Příprava

Manžel dnes zavelel, že by si dal vdolky. Jeho přání je mým rozkazem a tak jsem se do nich pustila. Jedná se o první veganské vdolky v mé kuchařské kariéře a musím říct, že jsou moc dobré. A hlavně děsně jednoduché.

Do mísy prosejte mouku. Doprostřed udělejte důlek, do kterého nadrobte droždí, které zalijte troškou vlažného mléka a zasypte cukrem. 

Jakmile vzejde kvásek (cca 10 minut v teple), tak přidejte ostatní suroviny a vpracujte těsto. Lépe se zpracovává rukama na vále. 

Těsto nechejte hodinu kynout.

Poté těsto na pomoučněném vále propracujte a vyválejte zhruba 2 cm vysokou placku, ze které vykrajujte kolečka. 

Kolečka smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. 

Doporučuji před vložením do oleje prostředek kolečka zúžit.

Po usmažení osušte kuchyňskými papírovými utěrkami, nazdobte a podávejte. Nejlepší jsou teplé.

Dobrou chuť!

2018-03-22 Hlavní chody

Poznámka

Vhodné pro: vegan, vegetarin, intolerance laktózy, bez palmového oleje.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI