Vepřová játra na slanině zpět

Ingredience:
vepřová játra500 ganglická slanina (já měla oravskou)150 grozmarýn snítka
střední cibule2 kssušený česnek dle chutisůl špetka
pepř špetkamasox (nemusí být) dle chutitmavá jíška dle potřeby
vepřová játra 500 g, anglická slanina (já měla oravskou) 150 g, rozmarýn snítka, střední cibule 2 ks, sušený česnek dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, masox (nemusí být) dle chuti, tmavá jíška dle potřeby

Příprava

Toto jídlo je pro mě taková nostalgie. "Rybníček" mi dělávala jako malé mamka a tak si ho čas od času připomenu :)

Na pánvi si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí na půlkolečka. Když máme cibuli zlatavou, přidáme nakrájené játra a opepříme. Znovu orestujeme do barvičky, přidáme nasekaný rozmarýn a sušený česnek, zamícháme a podlijeme. Dusíme do měkka. Dosolíme nebo přidáme masox a zahustíme do požadované hustoty. Servírujeme s bramborovou kaší "rybníček" :)

2014-04-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI